Ulaşım

Baidu’nın robot taksileri Çin’in başkenti Pekin’de yola çıkıyor

baidu apollo go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Baidu, Apollo Go adını taşıyan robot taksi servisini hazır olduğunu duyurduktan kısa bir süre sonra geçtiğimiz ay Çin’in Çangşa ve Cangzhou şehirlerinde faaliyete geçirmişti. Apollo Go’nun yeni durağı, Çin’in başkenti Pekin olacak. Böylelikle Baidu’nın otonom araç servisi, Çin’in başkenti Pekin’in yollarında boy gösteren ilk platform olma unvanını da kazanacak.

Apollo Go’nun Pekin’deki servis alanı toplamda 700 kilometre uzunluğunda ve 100 duraktan oluşan bir rota. Araçlar hem konutların hem de iş merkezlerinin bulunduğu bölgelerde gezecek. Baidu bunun Çin’deki en uzun otonom sürüş test ağı olduğunu belirtti.

Baidu, Pekin’deki operasyonlarına 40 otonom araçla başlayacak. Araçların direksiyonun başında yine insanlar bulunacak. Ancak testlerde asıl amaç rota boyunca gerçek bir sürücüsüz taksi deneyimi sağlamak olacak. Sürücüler Baidu Maps veya Apollo’nun web sitesi üzerinden araçlar için rezervasyon yapabilecek.

Baidu Apollo Go servisini Pekin’e götürmeden önce de şehirde otonom sürüş testleri yapmıştı. 2019’un aralık ayında başlayan testler kapsamında şimdiye kadar neredeyse 520 bin kilometre yol kateden şirket, böylelikle Apollo Go için gereken faaliyet iznini alabildi.

İLGİLİ HABERLER