Teknoloji

Avrupa Birliği ortak şarj düzenlemesi için harekete geçiyor

avrupa birliği usb-c

Akıllı telefonların şarj adaptörü konvektörleri konusunda bir standart olmaması 2011’den bu yana konuşuluyor. Ancak Avrupa Birliği sonunda ortak bir çözüm için harekete geçmişe benziyor. Reuters’ın haberine göre, Avrupa Komisyonu ortak bir mobil şarj adaptörü çözümü için taslak hazırlıyor. Taslağın eylül ayında duyurulması bekleniyor.

Bu girişimin en çok Apple’a zarar vereceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Avrupa Komisyonu tarafından 2019’da yaptırılan çalışmada Lightning konvektörünün telefonların sadece yüzde 21’inde kullanıldığı, yüzde 79’luk kısmında ise micro USB veya USB-C girişlerinin tercih edildiği görülmüştü.

Taslağın detayları şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak Avrupa Parlamentosu’undaki vekillerin ortak bir şarj çözümünden yana oy kullanacağı şimdiden biliniyor. Çevresel etkiler ve kullanım kolaylığı, Avrupa Birliği’nin önem verdiği noktalar arasında başı çekiyor.

Avrupa Birliği tarafından daha önce de dile getirilen bu fikre Apple karşı çıkmıştı. Cupertino merkezli şirket bu kararın inovasyonu baltalayacağını ve büyük bir elektronik atık çöplüğüne neden olacağını öne sürmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER