Teknoloji

Audeze Mobius baş hareketlerini oyunlara aktaracak

Audeze Mobius kulaklığını FPS formatındaki oyunları oynamayı sevenlerin hoşuna gidecek bir özellikle yeniliyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Mobius, baş takibi özelliğinin varlığıyla dikkat çekmişti. Kulaklık bundan böyle Head Gesture Keybinds isimli özelliği de destekleyecek. Bu özellik sayesinde kullanıcılar klavyede bir tuşa basarak yapabilecekleri bir işi başlarını hareket ettirerek de yapabilecek. Hâlihazırda testleri devam eden bu özellik, kısa süre içinde yayınlanacak yazılım güncellemesi aracılığıyla kullanıcılarla buluşturulacak.

2018’in en dikkat çekici kulaklarından biri olan Mobius’ta Waves Nx adını taşıyan baş takibi teknolojisi bulunuyor. Bu teknoloji kullanıcının hareketleriyle birlikte hareket etmek yerine yerinde sabitlenen üç boyutlu bir ses alanı oluşturuyor. Böylelikle film izlerken veya müzik dinlerken tüm sesin kullanıcının önü olarak belirlediği taraftan gelmesi ve ses sahnesinin merkezinin boşlukta sabit kalması sağlanıyor.

audeze mobiusBu sayede başınızı sağa çevirdiğinizde kulaklığınızın sol tarafından sağına kıyasla daha fazla ses alıyorsunuz. Bu teknolojinin varlığı, özellikle oyunlarda oyuncuların işlerini kolaylaştırabiliyor ve zaman zaman hayat kurtarabiliyor.

Audeze Mobius serisi için Team Carbon adını verdiği yeni bir renk seçeneğini de duyurdu. Sadece Amazon’da satılacak bu seçenekle birlikte Mobius’un toplam renk seçeneği sayısı üçe çıkmış oldu. Team Carbon, 10 Ocak’ta Amazon’da satışa sunulacak ve fiyat etiketinde diğer renklerde olduğu gibi 399 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER