Teknoloji

Asus’un Android Wear akıllı saati ZenWatch resmiyet kazandı

asus-zenwatch-1

Son dönemde teknoloji dünyasının yükselen değeri olan giyilebilir ürün pazarının en yeni ismi Asus oldu. Şirket ZenWatch adını verdiği akıllı saatini IFA 2014 kapsamında düzenlediği etkinlikte duyurdu. ZenWatch’un ipuçlarını bir süredir veren Asus, akıllı saatin başarısı konusunda iddialı olduğunu da açıkça ortaya koymuştu.

Asus ZenWatch’ta Qualcomm Snapdragon 400 işlemciye 512 MB RAM ve 4 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Tasarımda paslanmaz çelik dokunuşu ve kavisli camı tercih eden Asus, Zen Watch’u değiştirilebilir açık kahve rengi bir kayışla birlikte sunuyor. Asus markasının saatin ön yüzünde görülmemesi de dikkat çeken bir diğer nokta oluyor.

Kavisli camın arkasında 1.63 iç’lik AMOLED ekran bulunuyor. 320 x 320 piksel çözünürlüğündeki bu ekran, 278 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Asus ZenWatch su geçirmez olmasa da, suya dayanıklı olarak lanse ediliyor.

asus-zenwatch-2

Diğer Android Wear cihazlarında olduğu gibi, Asus ZenWatch’un ön yüzünde de fiziksel bir buton bulunmuyor. Şirket tercihini sesli kontrollerden yana kullanmış olsa da, cihazın arkasına acil durumlarda kullanılması amacıyla bir buton yerleştirilmiş. Bu buton sayesinde kullanıcılar diğer kontrollerin işlemediği zamanlarda ana ekrana dönebiliyor.

Asus ZenWatch’un ön yüzünde bir kalp atış hızı monitörü de bulunuyor. Kullanıcılar parmaklarını ekrana basıp Wellness (Sağlık) uygulamasını açarak kalp atış hızlarını ölçebiliyor. Wellness uygulamasıyla kullanıcılar atılan adım, yakılan kalori, aktivite süresi, kalp atış hızı, egzersiz yoğuluğu ve rahatlama seviyesi gibi bilgilerini görebiliyor.

asus-zenwatch-3

Android Wear ile çalışan Asus ZenWatch’ta şirketin özel olarak hazırladığı uygulamalar da bulunuyor. Cover to Mute (Sessize almak için ters çevir), kamera kontrol, sunum kontrol özellikleri ve Telefonumu Bul gibi uygulamar barındıran akıllı saatin SOS adını taşıyan uygulaması da oldukça ilgi çekici. Bu uygulama Asus ZenWatch kullanıcısı düştüğü zaman belirlenen bir kişiyi otomatik olarak arıyor. Cihazda 9 eksenli bir sensör bulunuyor.

Asus ZenWatch’a eşlik etmesi amacıyla hazırlanan Android uygulamasıysa kullanıcıların saatte bulunan uygulamaları kontrol etmesini ve saatin arayüzünü değiştirebilmelerini sağlayacak. Asus ZenWatch ile eşleşecek cigazların Android 4.3 veya üstü bir işletim sistemine sahip olması gerekiyor. Asus ZenWatch’u bir günlük kullanımın ardından yeniden şarj etmek gerekecek. Bu yılın üçüncü veya dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülecek akıllı saat, Birleşik Krallık’ta 199 pound (708 TL) karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER