Teknoloji

Asus ZenFone Max Pro M1 Hindistan pazarı için duyuruldu

asus zenfone max pro m1Asus Hindistan pazarı için yeni bir orta segment telefonun duyurusunu gerçekleştirdi. Samsung ve aralarında, son zamanlarda Redmi Note 5 Pro modelini çıkaran Xiaomi’nin de bulunduğu birtakım Çinli markalarla rekabet etmek amacıyla Asus ZenFone Max Pro M1 modelinin duyurusu gerçekleştirdi.

Asus, 2 bin Hint müşteri üzerinde yürüttüğü araştırmanın sonuçlarına dayanarak ZenFone Max Pro M1’in özelliklerini ve niteliklerini belirlediğini söylüyor. Söz konusu araştırmada hangi soruların sorulduğu ve ne gibi cevapların alındığı konusundaysa herhangi bir detay verilmedi.

ZenFone Max Pro M1 ve Redmi Note 5 Pro modelleri birçok açıdan benzerlikler taşıyor. 6 inç, 2160 x 1080 LCD ekran, orta segment Snapdragon 636 işlemci, yüz tanıma gibi özellikler ortak, ancak yeni ZenFone modelinin Redmi’ye göre birtakım avantajları da mevcut. 5000 mAh gibi daha yüksek kapasiteli pil, daha parlak ekran, daha yüksek piksel kontrast oranı ve Android 8.1 Oreo‘nun en son sürümü bunlar arasında bulunuyor. Bu, Asus’un ilk saf Android arayüzlü telefonu olma özelliğini de taşıyor.

asus zenfone max pro m1

Kameralara baktığımızda, ZenFone‘un Redmi ile benzer olduğunu görüyoruz. ZenFone Max Pro M1’de 13 megapiksel arka ve 5 megapiksel çözünürlüklü arka kameralar bulunuyor. 13 megapiksel kameranın Redmi Note 5’in ana kamerasına göre daha fazla sayıda pikseli bulunuyor. Ancak ZenFone’un 8 megapiksel selfie kamerası Redmi’nin 20 megapiksel sensörünün gerisinde kalıyor.

Asus, ZenFone Max Pro M1’i çekici kılmak için fiyatını da Redmi modeline göre daha rekabetçi kılıyor. 4 GB RAM ve 64 GB SSD’li Redmi Note 5 Pro Hindistan’da 13999 rupi (865 TL) fiyat etiketiyle satılıyor. ZenFone telefonunun iki konfigürasyonu da bu telefondan daha ucuz. 3 GB RAM / 32 GB SSD seçeneği 10999 rupi (679 TL), 4 GB RAM / 64 GB SSD seçeneği de 12999 rupi (803 TL) fiyat etiketleriyle satılacak.

Asus ZenFone Max Pro M1 Hindistan’da gösterime çıktı. 3 Mayıs’ta da Flipkart üzerinde satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER