Teknoloji

Xiaomi Redmi Note 5 ve Redmi Note 5 Pro Hindistan’da tanıtıldı

LG ve HTC gibi şirketler, akıllı telefon portföylerini sadeleştirmek için adımlar atıyor. Xiaomi ise birbirine fazlasıyla benzeyen yeni cihazlarla kullanıcılarına sunduğu seçeneklerin sayısını artırıyor. Bu doğrultuda hazırlanan iki yeni telefon, Hindistan’da gözler önüne çıktı. Xiaomi Redmi Note 5 ve Redmi Note 5 Pro ile görsel açıdan benzer, ancak teknik donanım açısından farklı iki seçenek sunuyor.

Akıllı telefon üreticilerinin bir telefonun farklı versiyonlarını çeşitli pazarlara özgü biçimde satmaları alışılmamış bir durum değil. Bu farklı versiyonlarda da genellikle birebir aynı olmayan, ancak benzer isimler tercih ediliyor. Redmi Note 5’in temelinde de aralık ayında tanıtılan Redmi Plus 5 bulunuyor.

Redmi Note 5’in merkezinde Qualcomm Snapdragon 625 yonga seti bulunuyor. Akıllı telefonun 5.99 inç büyüklüğündeki 18:9 ekranı, 2160×1080 Full HD+ çözünürlük sunuyor. Redmi Note 5’in arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alıyor. Kameranın hemen altındaki parmak izi tarayıcısı ise aynı zamanda ana ekran tuşu işlevini görüyor. Redmi Note 5’i almak isteyenler 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı ya da 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı arasında seçim yapabilecek.

Redmi Note 5, görsel açıdan Redmi Note 4’e fazlasıyla benziyor. Redmi Note 4 Hindistan’da büyük ilgi gördüğü için Xiaomi’nin bu benzerliği bilinçli olarak tercih ettiği belirtiliyor.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro ise kalite bakımından işleri bir “tık” yukarıya taşıyor. Redmi Note 5 Pro da Redmi Note 5 ile aynı kalitede bir ekrana sahip. 4000 mAh kapasiteli pil taşıyan telefonun kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 636 yonga seti bulunuyor.

Redmi Note 5 Pro’nun arkasında biri f/2.2 diyafram genişlikli 12 megapiksel çözünürlüklü, diğeri ise f/2.0 diyafram genişlikli 5 megapiksel çözünürlüklü iki sensör yer alıyor. Akıllı telefonun önünde ise 20 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX376 bulunuyor. 6 GB LPDDR4X RAM de Redmi Note 5 Pro’nun dikkat çeken özelliklerinden birisi olarak öne çıkıyor. Buna ek olarak, 4 GB RAM seçeneği de Note 5 Pro ile kullanıcılara sunuluyor.

xiaomi redmi note 5 proXiaomi Redmi Note 5 ve Redmi Note 5 Pro kutularından Android Nougat ile çıkacak

Xiaomi Redmi Note 5 ve Redmi Note 5 Pro, kutularından Android Nougat işletim sistemiyle çıkacak. Akıllı telefonların Oreo güncellemesine kavuşmasının biraz zaman alması muhtemel görünüyor. Redmi Note 5 Hindistan’da 9 bin 999 rupi (593 TL), Note 5 Pro ise 13 bin 999 rupiden (830 TL) başlayan fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER