Manşetler

Asus ZenFone 5 Türkiye’de satışa çıktı, fiyatı belli oldu

asus zenfone 5

asus zenfone 5Asus‘un MWC 2018’de lansmanını gerçekleştirdiği ve büyük ilgi gören yeni akıllı telefonu ZenFone 5 Türkiye’de satışa sunuldu. Asus’un online mağazası Asus E-Store üzerinden satışa sunulan telefonun lansmana özel fiyatı KDV dahil 1999 TL olarak belirlendi. Telefon, kampanya bitiminden sonra da 2299 TL‘ye satılacak.

6.2 inç, 1080 x 2246, 18.7:9 görüntü oranlı IPS LCD kapasitif dokunmatik ekrana sahip olan ZenFone 5 de çentik modasına uyuyor. Ekranın üst kısmında tıpkı iPhone X’da olduğu gibi bir çentik görüyoruz. Ancak Asus, bu çentiğin alanını epey dar tuttuğunun altını çiziyor. Öte yandan telefonun Qualcomm Snapdragon 636 yongaset, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, 2 TB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası gibi başlıca donanım bileşenleri bulunuyor.

Asus ZenFone 5 ile kamera tarafında da iddialı görünüyor. Arkada biri 12 megapiksel, f/1.8; diğeri 8 megapiksel, f/2.0 sensörlü ikili kamera sistemi bulunuyor. Yapay zekânın yardımıyla 16 farklı sahne otomatik olarak tanımlanıyor ve mümkün olan en iyi kalitede fotoğrafların çekilmesi sağlanıyor. Yapay zekânın etkisini telefonun başka noktalarında da görüyoruz. Önde de 8 megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamerası bulunuyor.

3300 mAh gibi ortalama büyüklükte kapasiteye sahip pil, USB-C portu, Android 8 Oreo, Asus’un epey sadeleştirilmiş ZenUI kullanıcı arayüzü gibi özellikler de mevcut.

Asus ZenFone 5’i MWC 2018 sırasında deneyimleme fırsatı bulmuştuk. Metal ve cam birleşimi tasarımıyla gayet şık görünen bu telefon hakkında fikir almak için MWC 2018 sırasında gerçekleştirdiğimiz ön incelemeye göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bu arada ZenFone 5‘in Snapdragon 845 işlemci ve daha fazla RAM barındıran, daha güçlü versiyonu ZenFone 5z‘nin de yakında Türkiye’de satışa sunulmasını bekliyoruz. O telefon da ZenFone 5 ile aynı ekran ve tasarımla sunuluyor. Kamera bileşenleri de aynı sayılır. Ancak işlemci ve RAM farkı o telefonun çok daha yüksek bir performans göstermesini sağlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER