Manşetler

Asus ZenFone 5 Lite dört kamerayı modern bir tasarımla sunuyor

asus zenfone 5 liteAsus için akıllı telefonlarının “Lite” versiyonlarını çıkarmak artık olağan bir durum. Şirket, bu geleneği ZenFone 5 serisinde de bozmuyor. Dört kameralı Asus ZenFone 5 Lite, sahip olduğu özellikler itibarıyla ZenFone 5 ve ZenFone 5Z’den fazla uzaklaşmıyor.

ZenFone 5 Lite da, tıpkı ZenFone 5 ve ZenFone 5Z gibi 18:9 görüntü oranlı bir ekrana sahip. Hem bu ekranı hem de telefonun arka panelini 2.5D kavisli cam koruyor. 6 inç büyüklüğündeki Full View ekran, 2160 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Asus, akıllı telefonun 6 inç büyüklüğündeki ekranını 5.5 inç büyüklüğündeki bir telefonun kasasına sığdırmış olmasının altını özellikle çiziyor. ZenFone 5 Lite yatay vaziyetteyken kullanıcılara iki uygulamayı yan yana çalıştırma imkanını da veriyor.

Tayvanlı üretici ZenFone 5 Lite için iki farklı donanım paketi sunuyor. Bu paketlerden birinde 64-bit sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 430 yonga seti, 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Diğer pakette ise 64-bit sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 630 yonga seti, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı yer alıyor. Her iki pakette de microSD kart yuvası sayesinde telefonun dahili depolama alanının üzerine 2 TB daha eklenebiliyor. ZenFone 5 Lite’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3300 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Akıllı telefonda çift nano SIM kart desteği de mevcut.

Kamera yetenekleri, ZenFone 5 Lite’ın güçlü yönü olarak öne çıkıyor. Akıllı telefonun hem önünde hem de arkasında iki kamera bulunuyor. ZenFone 5 Lite’ın arkasındaki f/2.2 diyafram genişliğine sahip 16 megapiksel çözünürlüklü lens ana kamera işlevini görüyor. 0.03 saniye gibi kısa bir sürede faz algılamalı otomatik odaklama gerçekleştirebilmesi bu kameranın güçlü yönlerinden biri olarak dikkat çekiyor. ZenFone 5 Lite’ın arkasındaki ikinci kamera ise 120 derecelik geniş açılı bir lense sahip. Bu lens sayesinde çekilen fotoğraflara daha fazla kişiyi sığdırmak veya daha büyük manzaraları kareye yerleştirmek mümkün oluyor.

Asus ZenFone 5 Lite’ın önünde ana kamera işlevini 20 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX376 görüntü sensörü görüyor. Bu sensöre, tıpkı telefonun arkasında olduğu gibi, 120 derece geniş açılı bir kamera eşlik ediyor. Bu kamera sayesinde ZenFone 5 Lite’ın kalabalık grup özçekimleri için uygun bir telefona dönüştüğü söylenebilir.

ZenFone 5 Lite’ın ana arka kamerasıyla 4K UHD video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Telefon, video kaydı yaparken bir taraftan da fotoğraf çekebiliyor.

Tıpkı ZenFone 5 ve 5Z’de olduğu gibi, ZenFone 5 Lite’ta da hem yüz tanıma özelliği hem de parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Böylelikle güvenli bir deneyim arayanlara birden fazla sağlam seçenek sunulmuş oluyor.

Asus ZenFone 5 Lite kutusundan Android 8 Oreo işletim sistemiyle çıkacak. Bu işletim sistemine Asus’un yenilenmiş ZenUI 5.0 kullanıcı arayüzü eşlik edecek. ZenFone 5 Lite Gece Yarısı Siyahı, Ay Işığı Beyazı ve Kırmızı renk seçenekleriyle önümüzdeki mart ayından itibaren raflarda olacak.

İLGİLİ HABERLER