Teknoloji

Asus Zenfone 10 Serisi, markanın telefon alanında son durağı olabilir

asus zenfone 10

Türkiye’de resmi olarak satışı gerçekleştirilmeyen Asus Zenfone 10, serinin son modeli olacak gibi görünüyor. Tayvan medyası, Asus’un şirket içi bir değişiklikle PC departmanındaki çalışan sayısını Tayvan ve Çin’de azalttığını bildirdi. Şirketin içeriden gelen bir mektuba göre, birçok çalışan Zenfone ve ROG Phone olmak üzere ikiye ayrılmış mobil telefon bölümlerine taşınacaktı, fakat bunun yerine işten çıkarıldılar.

Zenfone 10’un son olması Asus’un mobil stratejilerinde yeni bir sayfa açabilir

Habere göre, Zenfone 10 serisi, 2014 yılından bu yana devam eden Zenfone serisinin son ürünü olacak. Zenfone serisi, son birkaç yıldır Türkiye piyasasında çıkmıyor. Özellikle Zenfone 9 ve 10 modelleri, mükemmel pil ömrü, iyi yazılım ve nadiren rastlanan kompakt bir ekran kullanımıyla oldukça övgü almıştır.

Asus, çıkan bu haber hakkında henüz bir açıklama yapmış değil. Fakat Digitimes, şirketin yeniden yapılanma çalışmalarıyla ilgili haberi geçtiğimiz temmuz ayında geçmişti.

Zenfone serisinde yaşanan bu değişiklik, şirketin mobil cihaz pazarında daha çok ROG Phone serisine odaklanabileceği anlamına gelebilir. ROG Phone, özellikle oyun tutkunları arasında oldukça popüler ve bu hamleyle birlikte, Asus bu alana daha fazla yatırım yapabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER