Teknoloji

Asus ZenBook Flip S inceliğiyle göz dolduruyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
asus zenbook flip s
Asus ZenBook Flip S

Asus Computex 2017 fuarı çerçevesinde düzenlediği etkinlikte yeni dizüstü bilgisayarlarını gözler önüne çıkardı. Etkinlikte tanıtılan modeller arasında en çok dikkat çeken ise şirket tarafından “Dünyanın en ince 2’si 1 arada bilgisayarı” olarak nitelenen ZenBook Flip S oldu. Sadece 10.9 mm. kalınlığındaki Asus ZenBook Flip S, tartıda 1.1 kilogram çekiyor. 13.3 inç ekrana sahip dizüstü bilgisayar; Apple, HP, Acer ve Lenovo gibi rakiplerin ürünlerine kıyasla daha az bir yüzey alanı kaplıyor. ZenBook Flip S’in ince profiline Asus’un “NanoEdge” adını verdiği son derece ince ekran çerçeveleri eşlik ediyor.

Asus, yeni dizüstü bilgisayarında kasayı inceltmek adına “likit kristal polimer fan” adını taşıyan yeni bir fan sistemi geliştirdi. Sadece 0.3 mm. kalınlığındaki bu sistem sayesinde ZenBook Flip S’in kasasının ısınması önleniyor. Benzer bir likit soğutma sistemini Microsoft da Surface Pro 3 için kullanmıştı.

ZenBook Flip S, Windows 10 S işletim sistemini taşıyor. Parmak izi sensörü barındıran dizüstü bilgisayar, Windows Hello teknolojisini de destekliyor. Intel Core i7 işlemcilere 1 TB SSD eşlik ediyor. İşlemci saat hızı ise 3.5 GHz’ye kadar yükseliyor.

Dizüstü bilgisayarın 13.3 inçlik ve 4K çözünürlük sahibi ekranını dikey kenarlardaki kalınlığı 6.11 mm. olan çerçeve sarıyor. Şirketin dizüstü bilgisayarla birlikte Asus Pen kalem verip vermeyeceği henüz bilinmiyor.

Asus etkinlikte fiyat etiketinde 1299 dolar yazan ZenBook Pro ve 1199 dolar yazan ZenBook 3 Deluxe modellerini de görücüye çıkardı. Şirket orta segmentte konumlanan VivoBook serisine de ekler yaptı.

VivoBook Pro N850, seriye eklenen iki yeni model arasında ön plana çıkıyor. NVIDIA GTX1050 grafik işlemcisi barındırmasıyla dikkat çeken dizüstü bilgisayarın tasarımında ZenBook serisinden izler de bulunuyor. 15 inç ekranlı dizüstü bilgisayarda Intel Core i7-7700 HQ işlemciye 16 GB’ye kadar RAM seçenekleri eşlik ediyor. Fiyat etiketine kıyasla oldukça kuvvetli olan bu kurulumun diğer parçalarını serin tutmak içinse çift fanlı soğutma sistemi kullanılıyor. VivoBook Pro N850, 19.2 mm. kalınlığında bir alüminyum kasaya sahip.

VivoBook S15’in tasarımında da ZenBook serisinden çizgiler bulunuyor. 17.9 mm. kalınlığında kasaya sahip dizüstü bilgisayar Intel Core i7 ve Nvidia GTX 940 işlemciler barındırıyor. NanoEdge çerçeve sayesinde 15 inç ekranlı cihaz, 14 inç ekrana sahip bir dizüstü bilgisayar gibi görünüyor.

Asus ZenBook Flip S eylül ayında satışa sunulacak

Asus’un Computex 2017 kadrosunun yıldızı olan ZenBook Flip S eylül ayında satışa sunulacak. Dizüstü bilgisayar yurt dışında 1099 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. VivoBook Pro’nun başlangıç fiyatı 799 dolar, VivoBook S15’in başlangıç fiyatı ise 499 dolar olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER