Teknoloji

ZenBeam Latte: Asus’tan kahve fincanı boyutunda mobil projektör

asus zenbeam latte

Asus ZenBeam Latte adını taşıyan mobil projektörünü CES 2021’de gözler önüne çıkardı. Kumaşla kaplı, tek gözlü küçük bir robot gibi görünen ZenBeam Latte, 300 lümen LED ışığını kullanarak 720p çözünürlüklü görüntü yansıtabiliyor.

Rakip kapsül projektörlere kıyasla daha parlak bir görüntü vadeden ZenBeam Latte, entegre 10W Harman Kardon hoparlör taşıyor. Asus, yeni projektörünün bir kahve fincanına benzediğini savunuyor.

Asus’un Latte adını seçmesinde de bu benzetmenin etkili olduğu söylenebilir. Ancak ZenBeam Latte’nin Asus’un iddia ettiği gibi bir kahve fincanına benzediğini söylemek zor. ZenBeam Latte kumaş kaplı dış yüzeyiyle akıllı hoparlörleri hatırlatıyor.

Asus’tan verilen bilgiye göre; ZenBeam Latte’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayan 6000 mAh kapasiteli pil, projektörü 3 saat boyunca çalıştırıyor. ZenBeam Latte, duvardan 1 metre uzağa yerleştirildiğinde 40 inçlik bir alanda görüntü sağlıyor. Mesafe 2 metreye çıkınca görüntünün büyüklüğü 80 inçe ulaşıyor. 3 metrede ise 120 inçlik bir görüntü oluşturuluyor.

Asus ZenBeam Latte, yılın ikinci çeyreğinde ABD’de satışa sunulacak. ZenBeam Latte’nin fiyat etiketinde yazacak rakam konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER