Teknoloji

Google Nest akıllı hoparlörler için misafir modu güncellemesi

google nest akıllı hoparlör

Google Nest Hub ve Mini akıllı hoparlörlerinde “Misafir Modu” adını taşıyan yeni bir seçenek sunmaya başladı. Bu mod, “Hey Google, misafir modunu aç” komutu verildiğinde aktif hâle gelecek. Misafir Modu aktif hâle geldiğinde akıllı hoparlör, kişisel bir asistandan ziyade kamusal bir Google Asistan terminali gibi işleyecek.

Misafir Modu aktifken yapılan aramalar, kullanıcıların Google hesabına kaydedilmeyecek. Buna ek olarak, takvim gibi kişisel bilgilere erişim de mümkün olmayacak. Akıllı hoparlörler zamanlayıcı ayarlama, soru yanıtlama ve müzik çalma gibi işlemler gerçekleştirebilecek.

Ancak Misafir Modu’nun kesin bir güvenlik çözümü olmadığının altını çizmek gerekiyor. Misafir Modu’nu kapatmak için de açılıştakine benzer bir komut vermek yetiyor. Bu modun sunulmasındaki temel amaç, eve gelen misafirlerin kazara kişisel bilgilere erişimini engellemek gibi görünüyor.

Misafir Modu, Google Chrome’daki gizli mod gibi işlemiyor. Etkileşimler kayıt altına alınmasa da, hoparlörlerin yine de Google hesabına bağlı olması gerekiyor. Böylelikle müzikle ve akıllı ışıklarla olan entegrasyonlar sürdürülebiliyor.

Google Nest hoparlör sahipleri Misafir Modu’nu kapattıklarında aramaları yeniden Google hesaplarına kaydediliyor. Ancak Google ağustos ayında ses kayıtlarını otomatik olarak saklamayacağını belirtmişti. Kısacası kullanıcıların bunun için ayrı bir onay vermesi gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER