Teknoloji

Asus ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition tam bir DJ makinesi

asus rog zephyrus g14 alan walker edition

Asus ROG Zephyrus G14, şu anda piyasadaki en iyi oyun dizüstü bilgisayarlarından biri olarak kabul ediliyor ve Asus, bu oyun bilgisayarının özel bir sürümünü çıkarıyor. Dünyaca ünlü bir sanatçı, DJ ve müzik yapımcısı olan Alan Walker ile birlikte çalışan şirket, Asus ROG Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition modelini duyurdu.

Dizüstü bilgisayar, kapağında bulunan AniMe Matrix LED dizisinin Spectre Blue gölgesi gibi benzersiz renk vurgularına sahip özel bir tasarımala birlikte geliyor. İsim plakası da Alan Walker’ın ROG logosunun yanındaki imzasıyla birlikte benzer bir dokunuş taşıyor. Kapakta, biri matris LED’lerle kusursuz bir şekilde uyum sağlayan yansıtıcı metin kullanan iki kumaş kemer bulunuyor.

Ayrıca dizüstü bilgisayar müzik örnekleyici ve remiks kiti olarak işlev görebilen kapasitif pedlere sahip farklı bir akrilik ambalaj içinde geliyor. Kap, bir USB Type-C kablosuyla G14’e bağlanabilir ve yüzeyde, kullanıcıların Alan Walker’ın kendi ses efektlerinin 18’ini tetiklemesine olanak tanıyan iletken pedlerle ROG Remix örnekleyiciye dönüşüyor. ROG Remix ayrıca, seçilen MIDI girişlerine dayalı olarak dizüstü bilgisayarın ana ekranında ve AniMe Matrix panelinde benzersiz ROG ve Alan Walker’dan ilham alan animasyonlar görüntülüyor.

Dizüstü bilgisayar, özel bir önyükleme animasyonu ve Alan Walker duvar kağıdı ile birlikte geliyor ve cam dokunmatik yüzey, bir müzik ekolayzırından ilham alan özelleştirilmiş bir desenle zenginleştiriliyor. Son olarak, tuş başlıkları Alan Walker’ın imza renkleriyle eşleşiyor ve özellikle A ve W tuşlarının üstüne üreticinin logosu basılıyor.

İçerideki donanım bileşenlerine baktığımızda, AMD Ryzen R9-5900HS işlemci, 4GB GDDR6 VRAM’li Nvidia GeForce RTX 3050Ti GPU, iki adet 8 GB’lık olmak üzere 16 GB DDR4 3200MHz SDRAM, 1 TB SSD gibi özellikleri görüyoruz. 14 inç ekran QHD (2560×1440) çözünürlük, IPS seviyesinde panel, 120Hz yenileme hızı, DCI-P3 renk gamının yüzde 100’ü için destek, Adaptive Sync desteği gibi özelliklere sahip. Arka aydınlatmalı ada tipi klavye 1.7 mm tuş basma aralığı ve parmak izi okuyuculu güç düğmesi gibi unsurlara sahip. Dörtlü hoparlör sistemine sahip üründe 1 adet DisplayPort 1.4 ve Güç Dağıtımlı USB3.2 Gen2 Type-C, 1 adet USB 3.2 Gen2 Type-C, 2 adet USB 3.2 Gen1 Type-A, 1 adet HDMI 2.0b, 1x 3.5mm kulaklık ve mikrofon birleşik jakı, 1 adet Kensington Kilidi gibi bileşenler var. Wi-Fi 6 desteğinin de bulunduğunu görüyoruz.

Asus ROG Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition yurt dışında 2000 dolarlık fiyat etiketiyle satılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER