Teknoloji

Asus ROG Zephyrus G14 ve G15’i AMD’nin en yeni işlemcileriyle güçlendiriyor

asus rog zephyrus g14 g15

AMD Ryzen 9 4900HS işlemcili Asus ROG Zephyrus G14, 2020’nin en iyi dizüstü bilgisayarları arasına girmişti. Asus, Zephyrus G14 ve büyük kardeşi G15’i AMD ve Nvidia’nın en yeni yongalarıyla yeniledi.

Asus yeni işlemcilerin yanı sıra yeni ekran seçenekleri de sunuyor. G14 için artık 144 Hz yenileme hızına sahip ekran da seçenekler arasında bulunuyor. Buna ek olarak, DCI-P3 renk gamının tamamını kapsayan 2K 120Hz bir ekran da tercih edilebilecek. G15’te ise DCIP-3 renk gamının tamamını kapsayan 165 Hz QHD ekran seçeneği sunuluyor.

Asus, G14’ün kapağındaki Anime Matrix adını taşıyan LED ışıkları için de yeni animasyonlar hazırladı. Artık G14’ün ekranında kullanıcıların etkileşime girebileceği sanal bir evcil hayvan da yer alıyor.

G15’in tasarımında da bazı değişikliklerin yapılacağı görülüyor. G14’ün ErgoLift adını taşıyan menteşesi, klavyeyi zeminden biraz yükseltiyor. Böylelikle daha etkin bir soğutma yapmak mümkün oluyor. İzleme dörtgeni yüzde 20 oranında büyütülürken, dizüstü bilgisayardaki mikrofon sayısı da ikiden üçe çıktı.

Her iki dizüstü bilgisayarda da 90 Wh kapasiteli bataryalar bulunuyor. Asus’tan verilen bilgiye göre, bu kapasite G15 için 10 saati aşkın bir kullanım süresi sağlıyor. Her iki modelde de yeni Dolby Atmos ile desteklenen geliştirilmiş hoparlörler mevcut. Yapay zekâ yardımıyla çift taraflı gürültü engelleme yapılabilmesi de Asus’un sunduğu özelliklerden biri.

Asus ROG Zephyrus G14 ve G15, 2021’in ilk çeyreğinde satışa sunulacak. Tayvanlı üreticiden henüz fiyat konusunda bir bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER