Manşetler

Asus ROG Phone II duyuruldu: 120Hz HDR ekran, Snapdragon 855+

asus rog phone 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Asus ROG Phone II daha önce karşımıza çıkan birtakım sızıntılarına ardından resmiyet kazandı. Yeni oyun telefonu 120Hz 10-bit HDR ekranıyla yüksek oyun deneyimini her yere taşıyor. Bunun yanı sıra Asus, eşsiz aksesuar serisi ve oyun geliştiriciler için önemli iş ortakları da duyurdu.

Android telefon hem oyun tutkunları hem de deneyimli Android kullanıcıları için geliştirildi. Kullanıcılar ZenFone 6‘da gördüğümüz, neredeyse saf Android arayüzü ile oyun odaklı ROG UI kullanıcı arayüzü arasında geçiş yapabiliyor.

Telefonun ikili doğası tasarımda da etkilerini gösteriyor. Telefonun genişliği 78mm ile sınırlı tutulmuş. Bu sayede tek elle de kullanılabiliyor. Ancak Asus her şeyi yatay kullanım için de optimize etti.

6.59 inç AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı ve 1 milisaniye gecikme gibi değerlere sahip. Ayrıca ekranın 60Hz ve 90Hz modları da bulunuyor. Dokunma sensörünün 240Hz’lik örnekleme hızı ve Android’in temelinde yapılan optimizasyonların sayesinde Asus, iPhone XS Max’inkinden daha düşük bir dokunma gecikmesine ulaştığının altını çiziyor.

Ekran çözünürlüğü 1080 x 2340 piksel, görüntü oranı da 19.5:9. 10-bit HDR desteği de var. DCI-P3 renk yelpazesinin sınırları geçiliyor, yüzde 108’i destekleniyor. Aynı zamanda mükemmel bir renk doğruluğunun olduğu belirtiliyor.

Armoury Crate, Asus’un oyun başlatıcısı, ROG donanım sahipleri buna aşina olmalı. Her bir oyun için ayarları özelleştirmenize izin veriyor. Ekranı 120Hz modunda çalıştırma veya yüksek performanslı X modunun açılması gibi işleri gerçekleştirmeyi sağlıyor. Ayrıca Game Genie olarak adlandırılan; bildirimler, gelen çağrıları işleme, ekran parlaklığını sabitleme gibi işleri yapan bir araç da mevcut.

Ekranın her iki yanına yerleştirilmiş, DTS:X Ultra desteğine sahip stereo hoparlörler var. Bu sayede çok kanallı ses etkisi oluşturulabiliyor. Büyük odacıklar kullanıldığı için, hoparlörler ilk nesil ROG Phone’a göre 2.5 kat daha yüksek ses çıkışı sağlıyor.

AirTriggers olarak adlandırılan kontroller de iyileştirildi. Artık parmaklarınızı onların üstüne bırakarak gerçek tetik mekanizmalarıymış gibi kullanabilirsiniz. Ne zaman basmanız gerektiğini de size söyleyebiliyor. Ayrıca yeni bir dokunma hareketini de tanıyor.

İki adet titreşim motoru var, bunlardan biri sağda, diğeri de solda yer alıyor. Bunlar Asphalt 9 gibi oyunlarda doğrudan titreşimli geri bildirim için kullanılabiliyor. Ayrıca AirTriggers tarafından da gerçek düğmeleri taklit edecek şekilde basıp bırakarak çalıştırılabiliyor. Asus, motorları geliştirerek tetikler için titreşimli geri bildirimin gecikmesini 20 milisaniyeye düşürdü.

3.5mm kulaklık jakı, aptX LL’den daha hızlı, üstelik düşük gecikmesiyle oyun deneyimini daha ileri taşıyor. Ayrıca dört adet mikrofon da, telefonu nasıl tutarsanız tutun, kaliteli ve verimli biçimde sesin yakalanmasını sağlıyor. İster takım arkadaşlarınızla konuşurken, ister yayın sırasında yorum yaparken, bu mikrofon sisteminin farkını görebilirsiniz.

Yayın demişken, 24 megapiksel ön kamera yatay kullanım için optimize edildi. İtinalı anten yerleşimi düşük gecikmeli ve yüksek veri iletim hızlı Wi-Fi bağlantısına imkan sağlıyor. Bu da rekabetçi oyunlarda veya yayın sırasında farkını hissettirecektir.

Asus ROG Phone II’de Snapdragon 855 Plus var

Asus ROG Phone II’de Snapdragon 855 Plus yonga set çalışıyor. Bu yonga set 675 MHz’e varan hıza kadar çalışabilen ve böylelikle yüzde 15’lik performans artışı sağlayan Adreno 640 GPU ile çalışıyor. Ana CPU’nun hızı da aşırtılabiliyor, ancak o tarafta performans kazancı yüzde 4 ile sınırlı kalıyor.

Isı kaynaklı performans düşüşünü önlemek için Asus, ısıyı buhar haznesinden harici kanallara yönlendiren kanallar yerleştirmiş. Kutudan ikinci nesil AeroActive Cooler II aksesuarı da çıkıyor. 24dB ile dört kat daha sessiz çalışıyor ve telefonun dışını, sıcaklığını 5°C düşürerek soğutuyor. Bu soğutucu bir ayak vazifesi de görüyor. Böylelikle telefonu masada bırakabilir ve kablosuz kumanda yardımıyla oyuna devam edebilirsiniz.

ROG Kunai GamePad ise şimdiye kadar ROG Phone II için çıkarılmış en iyi aksesuar olabilir. Nintendo Switch’ten esinlenen bu aksesuar, benzer oyun modlarını sunuyor. İki kanadı telefonun kenarlarına tutturarak mobil oyun konsolu havasına erişebilirsiniz. Ya da ikisi kumandayı birbirine tutturarak onu bir kablosuz oyun kumandası gibi kullanabilirsiniz. Bu konfigürasyonda, iki yerleştirme istasyonundan bir tanesini; WiGig kablosuz ekran dock’unu ya da Mobile Desktop Dock aygıtını kullanabilir, çıkışı TV’ye bağlayabilirsiniz.

Kunai Gamepad, TwinView Dock II ile birlikte kullanılıyor. İkinci bir 120Hz/1ms dokunmatik ekran, soğutucu fan ve 5000 mAh kapasiteli pil ekliyor. Bu dock yeniden tasarlanarak daha hafif hâle getirildi. Ağırlık dağılımı da iyileştirildi. Asphalt 9‘un yanı sıra Shadowgun Legends da TwinView Dock II’yi destekliyor.

Pil demişken, Asus ROG Phone II‘nin 6000 mAh kapasiteli pili bulunuyor. Böylelikle 7 saatlik kesintisiz PUBG heyecanı sunabiliyor. Ayrıca 30W ROG HyperCharge aksesuarı ve standart 3A kablo yardımıyla hızlıca şarj ediliyor. Bu arada Quick Charge 4.0 desteği de var.

Arkadaki kamera, ZenFone 6’nın sensörlerini ödünç alıyor. 48 MP Quad Bayer ana kameranın yanı sıra 125 ultra geniş açılı 13 megapiksel sensör de var. ZenFone 6’daki döndürülebilir lens mekanizması yok. Önde 24 megapiksel selfie kamerası bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER