Manşetler

Asus ZenFone 6 tanıtıldı: Dönebilir kameralar, çentiksiz ekran ve dahası

asus zenfone 6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Asus birkaç ay öncesinden başlayarak işaretlerini verdiği yeni amiral gemisi Android telefonu ZenFone 6’yı tanıttı. ZenFone 6, sahip olduğu motorlu akıllı kamera sistemiyle diğer amiral gemisi telefonlardan ayrılıyor. Arkadaki kameralar aynı zamanda selfie fotoğraflar için de kullanılıyor. Ayrıca 5000 mAh kapasiteli pil ve güçlü teknik özellikler Asus’un en yeni Android telefonunda mevcut.

ZenFone 6’nın ilk bakışta en çok dikkat çeken özelliği motorlu kamera modülü oluyor. Çift lensli kamera sistemi 48 megapiksel Sony IMX586 lens ve 13 megapiksel geniş açılı ikinci lensten oluşuyor. Bu ikili telefonun arkasından üstüne doğru dönen bir modüle yerleştirilmiş. Böylelikle selfie fotoğraflar çeker hâle geliyor. Tamamen dişli bir yapıda olan modül istenilen herhangi bir pozisyonda durabiliyor. Hatta otomatik panorama çekimleri için de kullanılabiliyor. Asus, eklediği dahili yazılım sayesinde bu eşsiz modülün Instagram gibi diğer kamera uygulamalarıyla da hakkıyla kullanılmasını mümkün kılıyor.

asus zenfone 6

Asus, ZenFone 6’nın içine 5000 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pil yerleştirerek cesur bir karar vermiş. Böylelikle diğer amiral gemisi Android telefonların daha da ötesine geçiyor. Bu pil sayesinde iki gün çalışma ömrünün sunulabildiği belirtiliyor. Snapdragon 855 işlemciyle çalışan telefonun 499 avroluk yurt dışı fiyatına sahip temel versiyonu 6 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza ile geliyor. Ayrıca 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafızaya kadar çıkan iki farklı konfigürasyon daha var. Hibrit SIM kart tepsisi ise aynı anda iki hat kullanmaya izin veriyor. Ayrıca sadece bir hat ve microSD kart yuvası şeklinde bir kullanım imkanı da bulunuyor.

asus zenfone 6

Android 9 Pie ile çalışan telefonda ZenUI’ın yeni versiyonu bulunuyor. Bunun Pixel telefonlarındaki Android’e çok benzediği belirtiliyor. Yine de, Asus birtakım oynamalar yapmış. Bunların arasında sistem genelinde çalışan koyu mod bulunuyor. Ayrıca telefonun kenarına yerleştirilmiş Smart Key adlı özel tuş Google Asistan ile etkileşimi sağlıyor.

Asus ZenFone 6 Avrupa’da 499 avrodan başlayan fiyatla sunuluyor. Telefonun yakın zamanda Türkiye’de de satışa çıkmasını bekliyoruz. Asus’un yeni amiral gemisi özellikle OnePlus 7 ve Google Pixel 3A gibi telefonlarla yoğun bir rekabet yaşayacak. Tabii ki, bu son söylediğimiz yurt dışı için geçerli. Ne de olsa bu telefonların Türkiye’de resmi olarak satılmasını beklemiyoruz.

İLGİLİ HABERLER