Teknoloji

Asus ROG Phone 8 serisinin küresel tanıtım tarihi belli oldu

asus rog phone 8

Asus ROG Phone 8 serisi akıllı oyun telefonlarını tanıtmaya hazırlanıyor. Şirket serinin Çin’deki tanıtımını 16 Ocak’ta yapacağını bir süre önce açıklamıştı. Küresel lansman ise tahmin edildiği gibi daha önce gerçekleşecek. ROG Phone 8 serisinin üyeleri, Asus’un 8 Ocak’ta CES 2024 kapsamında Las Vegas’ta düzenleyeceği etkinlikte gözler önüne çıkacak. İlgili açıklama bir Weibo videosuyla yapıldı.

ROG Phone Weibo hesabından yapılan paylaşımda ROG Phone 8 serisinin üyelerinin ekranlarını görmek de mümkün oluyor. Bu video, Asus’un ROG Phone ailesinde ilk defa delikli ekranları tercih ettiğini gösteriyor. Ekranın etrafındaki çerçevenin de geçmiş modellere kıyasla incelmiş olması dikkat çekiyor.

Asus bir süre önce ROG Phone 8’in arka panel tasarımını ve beşgen kamera modülünü detaylandıran bir paylaşım da yapmıştı. Şirketin internet sitesinde ROG Phone 8 için kör bir kamera testi de bulunuyor. Bu da Asus’un kamera konusuna özel bir önem verdiğini gösteriyor. Telefonun arkasında üç kameranın olduğu bilinse de, bu sensörlerin detayları belirsizliğini koruyor.

Asus ROG Phone 8 serisi Snapdragon 8 Gen 3 ile gelecek

Asus ROG Phone 8 serisinin tüm üyelerinin Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. 24 GB’a kadar uzanan RAM seçenekleri, 65W şarj ve Android 14 de serinin özellikleri arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER