Teknoloji

Asus ROG Phone 3’ün özellikleri yeni sızıntılar sayesinde netleşti

asus rog phone 3

Asus’un yeni akıllı oyun telefonu Asus ROG Phone 3, Çin’in telekomünikasyon sertifika kurulu TENAA’nın veri tabanında görüldü. Bu sayede akıllı telefonun hem tasarımını görmek hem de bazı teknik özelliklerini öğrenmek mümkün oluyor.

ROG Phone 3’te Qualcomm Snapdragon 865 işlemcinin bulunacağı daha önce bir sızıntı sayesinde ortaya çıkmıştı. TENAA belgeleri hem işlemciyi doğruluyor hem de bu işlemciye 12 GB RAM’in eşlik edeceğini gösteriyor. Akıllı telefonun kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacağı da TENAA belgelerinde görülenler arasında yer alıyor.

ROG Phone 3’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5800 mAh kapasiteli büyük pili veriyor. Akıllı telefonun 5.69 inç büyüklüğündeki OLED ekranının ise 144Hz yenileme hızına sahip olacağı söyleniyor. Full HD+ ekran çözünürlüğü ise şimdiden doğrulanmış durumda.

Telefonun 5800 mAh kapasiteli pilinin 30W hızlı şarj desteği sunacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Üçlü arka kamera sisteminde ise 64 megapiksel ana kameraya eşlik edecek sensörlerden birinin 13 megapiksel çözünürlüğe sahip olacağı söyleniyor. Ön kameran çözünürlüğünün ise 13 megapiksel olduğu belirtiliyor.

Asus ROG Phone 3’le ilgili sızıntılar sadece TENAA belgeleriyle sınırlı değil. AnTuTu benchmark testi de akıllı telefona dair önemli bir işaret veriyor. ROG Phone 3’ün testten 646310 puan alması dikkat çekiyor. Snapdragon 865 işlemcili telefonlar içinde AnTuTu veri tabanında kayıtlı en yüksek puan, Oppo Find X2 Pro tarafından alınmıştı. Find X2 Pro’nun 604123 puanı ROG Phone 3 tarafından büyük farkla geçilmiş gibi görünüyor.

ROG Phone 2 geçtiğimiz yıl temmuz ayında tanıtılmıştı. Dolayısıyla Asus ROG Phone 3 için de temmuz ayı içinde bir duyuru gelmesi sürpriz olmayacaktır. TENAA kaydının ortaya çıkışı da bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER