Teknoloji

Asus orta segment Chromebook’u C423’ü duyurdu

asus c423 chromebook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Asus sessiz sedasız biçimde 14 inç Chromebook‘unun duyurusunu gerçekleştirdi. Asus C423‘ün fiyatı belli değil, ancak bu Chromebook iki farklı çeşitle geliyor.

Asus C423’ün birinci çeşidinde dokunmatik olmayan bir ekran ve Intel Celeron işlemci var. Diğer çeşidinde ise 1080p dokunmatik ekran ve Pentium N4200 işlemci bulunuyor.

Şirket, bu modelin “NanoEdge” olarak adlandırılan tasarımı barındıran ilk Chromebook’lardan bir tanesi olduğunun altını çiziyor. 5.8 milimetrelik ince ekran çerçevesi sayesinde bu unvanı elde ediyor. 180 derecelik menteşesi de Chromebook’un düz biçimde durmasını sağlıyor. Asus, bu düzeneğin uzun vadedeki sağlamlığını test etmek amacıyla 20 bin kez açma kapama yapıldığına dikkat çekiyor.

Asus Chromebook C423’te USB-C portu var

Pil 10 saat civarında bir çalışma imkanı sunuyor. Cihaz USB-C portu üzerinden şarj oluyor. Aynı zamanda C423’te USB 3.1 portları ve microSD kart yuvası da bulunuyor.

16.1 milimetre kalınlıklı, alüminyum gövdeli bu dizüstü bilgisayar, HP’nin yeni duyurduğu Chromebook x360’a göre biraz daha kalın olmasıyla dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER