Teknoloji

ARM’in yeni Cortex M7 işlemcisi akıllı ev aletlerini ve hava araçlarını güçlendirecek

Microhip. Digitally Generated Image isolated on white background

Telefon, tablet, ağ yönlendiricisi, giyilebilir veya diğer cihazlar… Bunların hepsinde ARM’in Cortex serisi çekirdeklerinden bir tanesinin bulunma şansı mevcut. Şirket son olarak M serisine mensup yeni işlemcilerin duyurusunu gerçekleştirdi. Düşük güç tüketimli bu işlemciler akıllı ev aletleri, hava araçları, otomobiller ve giyilebilir ürünler gibi gömülü sistemlerde karşımıza çıkacak, yeni işlemciler sayesinde bu cihazlar daha güçlü olacak.

M7 olarak adlandırılan işlemci 400 MHz çalışma frekansına sahip, daha önce çıkmış olan 168 MHz frekanslı M4’e göre iki kat daha yüksek performans sunuyor. Bu arada M4 de üreticilere tedarik edilmeye devam edecek. M7’ye dönecek olursak, bu işlemci ekran, motor, sesle kontrol, bağlanabilirlik ve ses performansı noktasında desteklerle öne çıkıyor, ayrıca GPS doğruluğu da artırılmış olarak geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nesnelerin İnterneti: Nedir, dünyayı değiştirmeye aday mı?

Yeni M7 işlemciler sayesinde Nesnelerin İnterneti felsefesini destekleyen cihazlar daha güçlü ve kuvvetli hâle gelecek. ARM, üreticilerin bu yonganın gömülü olduğu sistemleri çoktan üretmeye başladığına dikkat çekti. Bu da, ek gücün avantajından yararlanan cihazları çok yakında etrafta göreceğimiz anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER