Teknoloji

Archos Windows Phone pazarına girmeyi düşünüyor

Yıllardır Android işletim sistemli akıllı telefon ve tabletleriyle tüketicilerin karşısına çıkan Avrupalı elektronik cihaz üreticisi Archos son olarak Android ile çalışa Archos 45 ve 50 Helium akıllı telefonlarını çıkarmıştı. Şirketin gelecekte yepyeni Android cihazları çıkaracağını rahatlıkla söyleyebiliriz, bununla birlikte yeni fırsatlar da değerlendirilebilir.

archos-50-helium-030114

Ortalıkta dolaşan bir dedikoduya göre Fransız şirket Windows Phone ile çalışan cihazlar yapma fikrini değerlendiriyor. Archos CEO’su Loic Poirier’in son günlerde verdiği bir röportaj bunun ipuçlarını verdi. Poirier Archos’un Windows Phone cihazları sunmayı düşündüğünü söyledi.

CEO, Archos’un esas olarak Android cihaz üreticisi olmaya devam edeceğinin altını çizdi. Belki de düşünülen hamleyle birlikte Archos, Microsoft’un elinde bulunan Android patentlerinin kullanımı konusunda biraz daha kolaylık sağlamayı amaçlıyor olabilir. Microsoft, sahip olduğu Android patentleri sayesinde aralarında Samsung ve HTC’nin de bulunduğu üreticilerden hatırı sayılır miktarda gelir elde ediyor.

Nokia şu anda en büyük Windows Phone cihaz üreticisi olarak dikkat çekiyor. Ancak Windows Phone pazarının büyümesi için daha fazla üreticinin bu ekosisteme dahil olması gerekiyor. Sony’nin de 2014’te bir Windows telefonu çıkarmayı planladığı söyleniyordu.

İlgili >> Android Community

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER