Ulaşım

Huawei HarmonyOS ile Arcfox’un yeni elektrikli otomobiline güç verecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çinli otomobil üreticisi Arcfox, Huawei tarafından geliştirilmiş teknoloji ve ekipmanları barındıran yeni bir lüks elektrikli otomobil çıkaracağını açıkladı. Huawei’nin HarmonyOS işletim sistemi ve 5G teknolojisi, yeni Arcfox otomobilinde önemli bir rol üstlenecek.

Huawei’nin HI isimli sistemi HiCar akıllı ekranı, LiDAR teknolojisi ve üçüncü seviye otonom sürüş imkanı sağlayan 5G teknolojisini birleştiriyor. Arcfox Alpha S HBT adını taşıyacak olan elektrikli otomobilin afişi de Weibo’da paylaşıldı.

Arcfox Alpha S HBT, Huawei’nin elektrikli otomobiller için geliştirdiği HI çözümünün kullanıldığı ilk otomobil olma özelliğini taşıyor. Arcfox’un sahibi BAIC Blue Park New Energy Technology isimli şirket tarafından yapılan paylaşıma göre, otonom sürüş modu devrede olsa bile sürücünün dikkatini yoldan ayırmaması gerekecek.

arcfox harmonyosArcfox Alpha S HBT ile birlikte üç otomobil daha gözler önüne çıkacak. Tanıtım etkinliği 17 Nisan’da Şanghay Otomobil Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek. Arcfox’tan yapılan açıklamada, yeni nesil ve tamamen elektrikli lüks sedanın Arcfox ve Huawei iş birliğiyle geliştirildiği belirtildi.

Arcfox HarmonyOS teknolojisinin otomobillerde kullanılması adına önemli bir adım atıyor. Huawei’nin kendi otomobilini üretebileceği de iddia edilse de, şirket doğrudan otomotiv pazarına girme gibi bir planın olmadığını duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER