Teknoloji

Arc tarayıcı bekleme listesini kaldırdı ve herkesin erişimine açıldı

arc tarayıcı

The Browser Company’nin Mac ve iOS için geliştirdiği Arc tarayıcı, uzun bir deneme sürecinin ardından bekleyenler listesini kaldırmaya karar verdi. İki yıldan fazla bir süredir kullanıcılarının bekleme listesine kaydolmasını gerektiren uygulama, artık herkesin kullanımına açık. Arc tarayıcısının versiyon numarası 1.0’a yükseldi ve artık isteyen herkes arc.net üzerinden tarayıcıyı indirebilir.

The Browser Company’nin nihai hedefi, “internetin işletim sistemi”ni oluşturmak. Arc sadece web sayfalarını görüntülemek için bir yer değil, aynı zamanda not almak, diğerleriyle görsel ve iş birlikçi çalışmalar yapmak, web sayfalarını istediğiniz gibi yeniden tasarlamak ve daha fazlası için araçlara sahip. Özellikle Arc’ın resim içinde resim modunu ve Google Meet çağrılarıyla birlikte çalışmasını beğenebilirsiniz.

Arc 1.0, önceki sürümlere nazaran herhangi bir yeni özelliğe sahipmiş gibi görünmüyor. Daha çok The Browser Company, Arc’ın daha geniş kapsamlı bir çıkışa hazır olduğunu düşünüyor ve bu sürümü başlangıç niteliğinde bir numarayla taçlandırıyor. Son aylarda Arc oldukça stabil hale geldi, ancak Chromium motoruna dayalı herhangi bir tarayıcıda bulabileceğiniz aynı performans sorunlarıyla karşılaştı.

The Browser Company ekibi için hâlâ yapılacak çok şey var. Örneğin, Arc iOS uygulaması tam bir tarayıcıdan ziyade bir yardımcı bir uygulama gibi görünüyor. Ayrıca henüz Windows için Arc internet tarayıcısı sürümü yok. Ne var ki, şirket bu yıl çıkacağını söylüyor. Ayrıca tarayıcıya AI entegrasyonunun nasıl yapılacağını da planlıyor. Ekip, son birkaç ayı, Arc’ı hem eğlenceli hem de hızlı hâle getirmeye çalışırken bazı performans sorunlarını denetleme üzerine de yoğunlaştı.

Arc’ın sekmeler ve yer işaretleri hakkındaki yaklaşım biçimi Chrome ve Safari’den oldukça farklı görünüyor. Üstelik genel yapısına ve estetiğine alışmanız için biraz zaman geçmesi gerekebilir. Ancak uygulama son aylarda birçok teknoloji ve tasarım insanı tarafından benimsendi. Ve şimdi, kendiniz de bunu deneyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER