Teknoloji

Apple’ın merakla beklenen Mac Pro bilgisayarıyla ilgili yeni bir sızıntı

mac pro

Apple’ın yakında çıkmasını beklediğimiz Mac Pro donanımına ait olduğu iddia edilen yeni bir fotoğraf sızdı. Ne var ki, fotoğrafta yer alan çeşitli tasarım detayları bu fotoğrafın doğruluğunu sorgulamamıza neden oluyor.

Apple Insider‘ın belirttiğine göre bu fotoğraf Imgur üzerinden yayınlandı. “Mac Pro 7.1” olarak anılan donanım için hazırlanan şirket içi bir sunumdan fotoğraf çekildiği ve daha sonra paylaşıldığı belirtiliyor.

Slayt görüntüsünde yakında çıkacak Mac Pro’nun genel tasarımına dair basit bir çizim gösteriliyor. Aynı zamanda Mac Pro’nun sahip olacağı teknik özelliklerin uzun bir listesini de görüyoruz. Ayrıca slaytın sağ üst köşesinde “APPLE INTERNAL” şeklinde, kırmızı ve beyaz renkte yazılmış bir işaret de bulunuyor. Sağ alt köşede de Apple logosu var. Son düzenleme tarihinin de 7 Kasım 2018 olduğu görülüyor. Slaytı hazırlayan kişinin adı ise bulanıklaştırılarak gizlenmiş.

Ne var ki, Apple Insider’ın belirttiğine göre, fotoğrafın gerçekliği sorgulanır durumda. Çünkü listelenen bazı teknik özellikler şüpheli görünüyor. Bunların arasında DDR5 SO-DIMM bellek, Thunderbolt 4 desteği ve üç adet çift genişlikli PCIe4 yuvası bulunuyor.

DDR5 SO-DIMM bellek iddiasına iki açıdan şüpheyle yaklaşmak gerekiyor. DDR5 henüz piyasaya çıkmış değil ve 2020 yılına kadar da beklenmiyor. Ayrıca DDR5’in SO-DIMM versiyonu da henüz resmi olarak duyurulmadı. Thunderbolt 4 desteği de Apple Insider’a göre biraz garip, çünkü onun da duyurusu henüz yapılmadı. Ayrıca üç adet çift genişlikli PCIe4 yuvası da, bunu kullanabilecek kartların bulunmaması nedeniyle tuhaf bulunuyor.

Apple tutkunlarının yeniden tasarlanmış Mac Pro sızıntısı görünce heyecanlanmalarını anlayışla karşılıyoruz. Üstelik bu seferki ürünün modüler olması bekleniyor. Bu durum heyecanı daha da artırıyor. Ancak yakında çıkması beklenen Apple ürünleriyle ilgili dedikodulara her zaman şüpheyle yaklaşmakta fayda olduğunu biliyoruz. Yine de, Apple fanatikleri en yeni Mac Pro’yu görmek için çok fazla beklemeyebilir. Yeni cihazın gelecek ayın başında düzenlenecek Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC 2019) tanıtılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER