Teknoloji

Apple’ın iWatch’u yeni saat patentinde iTime olarak anılıyor

apple-itime-patent-230714-1

Apple akıllı saat tipinde bir cihazın patentini aldı. Söz konusu cihaz artırılmış kayış yetenekleri, kol ve bilek hareketleri desteği, birden fazla gelişmiş sensör gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. Ayrıca patentte konu edilen cihaz iTime olarak adlandırılıyor.

ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından 22 Temmuz tarihinde yayınlanan son Apple patenti bileğe takılan elektronik cihazı konu ediyor. Patent birkaç tane çizim içeriyor, bunların bir tanesinde “iTime” yazısı giyilebilir cihazın kavisli ekranında görülüyor. 2013 yılında başvurusu yapılan marka tescilinden yola çıkılarak  Apple’ın akıllı saatini iWatch olarak adlandıracağı düşünülüyordu.

apple-itime-patent-230714-2

Apple iWatch markasını tescil ettirmişken iTime adını kullanır mı, bunu kestirmek zor, ancak açıkça görülüyor ki, Apple’ın bileğe giyilen aygıtı hem iOS hem de Mac cihazlarıyla birlikte çalıştıracak şekilde geliştirdiği veya düşündüğü anlaşılıyor. Aslında patentin büyük bölümünde iTime’ın bilgi erişimi veya uyarı bildirimleri için Apple cihazlarıyla nasıl bağlantı kuracağı anlatılıyor.

Patent akıllı saatin inceliği, dokunmatik ekran modülünün kayıştan nasıl çıkarıldığı ve ayrı şekilde kullanıldığı noktasında da detaylar veriyor. iTime sahip olacağı ek devreler sayesinde kalp ritm monitörü, hareket algılama amaçlı ivmeölçer, GPS gibi özelliklere de kavuşabiliyor. Ekrana dokunmak yerine kolu hareket ettirerek saatin kullanıcı arayüzünü kontrol etmek de mümkün olabilecek.

apple-itime-patent-230714-3

Örneğin kullanıcı gelen çağrıyı reddetmek gibi belirli bir aktiviteyi ekrana dokunmak yerine kolu yatayda oynatarak gerçekleştirebilecek. Dikeyde hareket ettirmek de gelen çağrıyı cevaplamak gibi bir aktiviteyi yerine getirebilecek. Apple’ın patentinde tıklatmalar, hoplatmalar ve sallamalar gibi komut hareketlerinden de söz ediliyor.

Yeni onaylanmış bu patent Apple’ın akıllı saatini ne zaman göreceğimiz noktasında net bir bilgi vermiyor. Ancak şirketin önümüzdeki sonbaharda yeni iPhone veya iPhone’lar ile birlikte akıllı saatini veya bilekliğini tanıtması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER