Manşetler

Apple’ın Geri Dönüşüm programının kapsamı Android ve diğer cihazlar için genişletildi

iphone-6-plus-inceleme-00008

Apple’ın eski cihazları yenileriyle değiştirmeye olanak sağladığı Geri Dönüşüm programı şimdi Android gibi farklı platformda çalışan akıllı telefonları da destekliyor.

Şimdiye kadar Apple Yeniden Kullanım ve Geri Dönüşüm programını sadece kendi donanımıyla sınırlı tutuyordu. Şimdiyse mağazalara getirilen Android, Windows Phone, BlackBerry, vb. akıllı telefonlar için de belirli bir değer biçiliyor ve telefonun değeri tutarında Apple mağaza veya online mağaza hediye çeki kullanıcılara takdim ediliyor.

Apple, Geri Dönüşüm programında yaptığı bu önemli değişiklikle birlikte programın sadece kendisine bağlı kullanıcıları tutmaya devam etmekle kalmayıp yeni kullanıcıları Apple’a çekmesine olanak sağlamasının yolunu da açmış oldu. Android veya başka bir işletim sistemiyle çalışan cihaza sahip olup bir iPhone satın almak isteyen kullanıcılar, telefonlarını başka yerde satıp paraya dönüştürmeye ihtiyaç duymayacak, söz konusu işlemi bizzat Apple mağazalarında gerçekleştirebilecek.

Cihazı iade edip karşılığında para almak için cihazın çalışır durumda olması gerekiyor. Eğer bu şart geçerli değilse, Apple bu cihazı geri dönüşüm programına dahil etmiyor, ancak ücretsiz olarak geri dönüştürülebilir atık olarak değerlendirilmesini sağlıyor.

Android veya diğer platformlarda çalışan akıllı telefonunu Apple’a verip yeni bir iPhone satın alan kullanıcılar için Apple mağazalarındaki çalışanlar, geçişin acısız ve düzgün şekilde olması için yardımcı olacaklar, kişilerin aktarılması ve cihazın kurulması gibi işlemleri gerçekleştirecekler.

Apple’ın Geri Dönüşüm programı Sony, Samsung, Nokia, LG, HTC, BlackBerry gibi markaların akıllı telefonlarını kapsıyor.

Yeniden Kullanım ve Geri Dönüşüm Programının kapsamına Türkiye girmediği için bu son fırsattan henüz buradaki kullanıcılar yararlanamayacak. Ancak Apple söz konusu programı Türkiye’de açtığında Android cihazları da muhtemelen kapsama dahil olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER