Teknoloji

Apple’dan daha büyük ekranlı iPad ve iPad mini modelleri yolda

ipad mini

Apple’ın yakında çıkaracağı yeni ürünler ile ilgili olarak analist Ming-Chi Kuo’dan yeni tahminler bulunuyor. MacRumors‘ın haberine göre şirket, 10.8 inç iPad ve ekran büyüklüğü 9 inç seviyesine çıkacak yeni bir iPad mini modeli çıkarmaya hazırlanıyor. Ayrıca aynı notta artırılmış gerçeklik gözlüğü için de 2022 çıkış tarihinin işaretleri veriliyor.

Kuo’ya göre, 10.8 inç ekranlı yeni iPad bu yılın ikinci yarısında çıkacak. Yeni iPad mini modeli ise 8.5 inç ve 9 inç arasında bir büyüklüğe sahip olacak ve 2021’in ilk yarısında tanıtılacak. Her iki cihaz da nispeten uygun fiyat noktalarından sunulacak.

Bu yeni iPad’lerin Apple’ın mevcut iPad serisinde nereye konumlandıracağı, mevcut modellerin yerine mi geleceği henüz netlik kazanmadı. 2499 TL’lik başlangıç fiyatıyla şu anda Apple’ın Türkiye’de satılan en ucuz tableti olan iPad’de 10.2 inç ekran var. 3999 TL’lik başlangıç fiyatıyla sunulan iPad Air ise 10.5 inç ekrana sahip. Bu durumda 10.8 inç iPad bu iki tabletten de daha büyük ekranla gelecektir. 9 inç ekranıyla beklenen iPad mini, ekran büyüklüğü bakımından şu anda 7.9 inç ekrana sahip olan mevcut modelin üstüne çıkacaktır.

Yeni iPad’lere ek olarak, Kuo Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüklerinin de en erken 2022 yılında çıkacağı tahmininde bulundu. Apple’ın bir tür artırılmış gerçeklik başlığı çıkaracağına dair dedikodular bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Geçen yılın sonlarında Apple’ın iki farklı cihaz üzerinde çalıştığı haberleri de çıkmıştı. Bunlardan bir tanesi 2022’de çıkacak AR başlığı diğeri de ondan bir yıl sonra çıkacak bir AR gözlüğü olacaktı. Kuo’nun bu cihazlardan hangisine atıfta bulunduğu veya ikisini birden mi işaret ettiği net değil.

Apple, sanal gerçeklik şirketi NextVR’ı satın aldığını da doğruladı. Şirket gelecekte çıkarması muhtemel artırılmış gerçeklik veya sanal gerçeklik cihazı için teknoloji yatırımı yaptığını da bu satın almalarla belli ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER