Teknoloji

Apple’ın artırılmış gerçeklik cihazlarının çıkış tarihi için yeni iddia

apple iklim değişikliği

Apple, artırılmış gerçeklik teknolojisine olan inancını uzun yıllardır açık şekilde kamuoyuyla paylaşıyor. The Information’da yayınlanan bir haber, Cupertino merkezli şirketin bu alandaki planlarını ne zaman somutlaştıracağı konusunda yeni bir işaret veriyor.

Habere göre, Apple’ın artırılmış gerçeklik temelli ilk ürünü 2022’de çıkacak artırılmış gerçeklik başlığı olacak. Bu başlığı ise 2023’te piyasaya sürülecek olan artırılmış gerçeklik gözlüğü takip edecek.

Apple’ın artırılmış gerçeklik dünyasına girişi çok uzun süredir bekleniyor. Teknoloji endüstrisindeki pek çok şirket, artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerini mobilden sonraki yeni sıçrama alanı olarak görüyor. Apple’ın bu alanda yapacağı ilk hamlenin tarihi konusunda kesin bir tarih verilmese de, bazı analistler 2020’yi işaret etmişti.

The Information’ın Apple’ın genel merkezinde yapılan sunumlara dayandırdığı haberi ise başka bir tarihi gösteriyor. Şirketin teknolojiyi geliştirmedeki zorluklar nedeniyle artırılmış gerçeklik ürünlerinin çıkışını 2022’ye ertelediği düşünülüyor.

The Information’ın haberinde Apple’ın N301 kod adlı artırılmış gerçeklik başlığıyla ilgili başka detaylar da yer alıyor. Cihazın geçtiğimiz mayıs ayında satışa sunulan Oculus Quest sanal gerçeklik başlığının daha ince bir versiyonu olduğu düşünülüyor. Apple’ın başlığının hem artırılmış hem de sanal gerçeklik özelliklerine sahip olacağı, harici kameralarla kullanıcıların çevrelerinin haritasını çıkaracağı belirtiliyor.

Yüksek çözünürlüklü ekranın ise hem bilgi gösteriminde hem de sanal nesnelerin gerçek görüntülerle birleştirilmesinde kullanılacağı söyleniyor. Başlık için yazılım geliştirme sürecinin başlangıcı içinse 2021 işaret ediliyor.

Apple’ın artırılmış gerçeklik başlığının ardından daha küçük bir artırılmış gerçeklik gözlüğünü piyasaya çıkaracağı söyleniyor. Gözlüğün başlıktan farklı olarak daha uzun süreli kullanım için tasarlandığı belirtiliyor. The Information’ın haberine göre, bu gözlüğün mevcut prototipleri pahalı güneş gözlüklerine benziyor. Gözlüğün kalın çerçevelerinde pil ve işlemcilerin bulunduğu söyleniyor.

Apple artırılmış gerçeklik gözlüğü için çok umutlu

Bloomberg tarafından yayınlanan bir haber ise Apple’ın artırılmış gerçeklik planlarıyla ilgili tamamlayıcı bilgiler veriyor. Mark Gurman imzalı habere göre; Apple, artırılmış gerçeklik ürünlerinin çıkışını ertelemeyle ilgili kararını kısa süre önce verdi. Apple’ın başlığının oyun, video izleme ve sanal toplantı gibi konulara odaklanacağı da Gurman’ın paylaştığı bilgiler arasında bulunuyor.

Her iki cihazın da Apple’ın hâlihazırda iPhone’larda ve iPad Pro’larda kullandığı Face ID kameranın daha gelişmiş bir versiyonu olan 3D sensör sistemini taşıyacağı söyleniyor. Bu üç boyutlu Uçuş Süresi sensörünün ilk olarak 2020’de çıkacak yeni iPad Pro’da kullanılacağı iddia ediliyor.

Apple artırılmış gerçeklik gözlüğü konusunda oldukça umutlu görünüyor. The Information’da yer alan habere göre, şirketin kıdemli yöneticileri artırılmış gerçeklik gözlüğünün çıkışının ardından 10 yıl içinde iPhone’ların yerini alacağına inanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER