Teknoloji

Apple WWDC 2021’de homeOS işletim sistemini mi duyuracak?

apple homepod homeos

Apple 7 Haziran’da başlayacak Dünya Geliştiriciler Konferansı, diğer bir deyişle WWDC 2021 etkinliğinde yeni bir işletim sistemi duyurabilir.

Şirket, çarşamba günü Apple Music üzerinde çalışacak kıdemli iOS mühendisi pozisyonu için bir iş ilanı yayımladı. Javier Lacort tarafından dikkat çekilen bu iş ilanının iki yerinde henüz duyurusu yapılmamış homeOS işletim sisteminin bahsi geçiyordu. Apple daha sonra homeOS bahsini ilandan kaldırdı ve HomePod ile değiştirdi.

İşte iş ilanındaki ibarenin Türkçeleştirilmiş hâli aşağıda yer alıyor:

“Apple genelinde sistem mühendisleriyle çalışacak, iOS, watchOS, tvOS ve homeOS’un iç işleyişini öğrenecek ve performans için kodunuzu yalnızca Apple’ın yapabileceği şekilde optimize edeceksiniz. Gelin ekibimize katılın ve dünya çapındaki müzik aşıkları için gerçek bir fark yaratın.”

“Apple Music‌ Frameworks ekibi, iOS, watchOS ve homeOS gibi tüm mobil platformlarımızda sistemle tümleşik ‘Apple Music’ deneyimini sağlayan teknoloji katmanlarına sahiptir.”

Bu metinden çıkarılacak farklı anlamlar var. İlk olarak, Apple’ın akıllı ev cihazları için yeni bir işletim sistemi olarak WWDC 2021’de homeOS’u duyurması mümkündür. Ancak, 9to5Mac’in belirttiği gibi, Apple’ın akıllı hoparlörleri HomePod ve HomePod mini’nin her ikisi de, Apple TV’yi çalıştıran tvOS’un bir tür versiyonunu çalıştırıyor. Belki de bu hoparlörlere özel bir işletim sistemi tasarlanıyordur.

Apple’ın geliştirici konferansı önümüzdeki hafta başlıyor. iOS 15 ve macOS 12 dahil olmak üzere şirketin tüm işletim sistemlerinde yeni sürümlerinin ön gösterimlerini yapması bekleniyor. Bu ön gösterimlerin arasında bir de yeni bir homeOS işletim sistemi duyurusu görmek çok şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER