Teknoloji

Apple Watch’ta çift dokunuş özelliği eski modellerle de mümkün

apple watch çift dokunuş

Çift dokunuş özelliği, Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2‘nin lansmanı ile tanıtıldı. Kullanıcılar, saatin takılı olduğu ellerinin işaret ve baş parmaklarını birbirine iki kez dokundurduğunda, hızla ve kolayca birçok işlemi gerçekleştirebiliyor. Bu işlemler arasında müzik çalmak, duraklatmak, bir alarmı ertelemek ve hatta fotoğraf çekmek de yer alıyor.

Çift Dokunuş eski Apple Watch modellerinde de var

Bu özellik, eski Apple Watch modellerinde de, belirli bir seviyede mevcut. AssistiveTouch özelliği altında sunulan bu işlevsellik sayesinde, kullanıcılar el hareketleriyle Apple Watch’larını kontrol edebiliyor. Eski modellerde bu özellik, ‘Erişebilirlik’ ayarlarından etkinleştirilebiliyor.

Eski Modellerde Çift Dokunuş Özelliği Nasıl Etkinleştirilir?

  1. Ayarlar’a Gidin: Apple Watch’unuzda ‘Ayarlar’ uygulamasını açın.
  2. Erişebilirlik Seçeneği: ‘Erişebilirlik’ sekmesine tıklayın.
  3. AssistiveTouch Etkinleştirme: ‘AssistiveTouch’ özelliğini açarak etkinleştirin.

Yapılabilecek Hareketler Nelerdir?

  • Sonraki Öğeye Gitme: İşaret parmağınızı baş parmağınıza dokundurun.
  • Önceki Öğeye Gitme: İşaret parmağınızı baş parmağınıza hızla iki kez dokundurun.
  • Öğeye Dokunma: Elinizi yumruk yapın.
  • Eylem Menüsünü Açma: Elinizi hızla iki kez yumruk yapın.

Yeni modellerde çift dokunuş hareketi, daha sofistike bir şekilde işlenmiş ve kullanımı biraz daha kolay. Ancak eski modellerde AssistiveTouch ile yapılan ayarlar da oldukça işlevsel ve etkileyici. Yani, yeni bir model almadan önce eski modelinizin kapasitesini tam anlamıyla keşfetmeyi unutmayın.

Apple Watch SE (2.Nesil)

  • Fitness ve sağlık durumunuzu takip etmeniz, bağlantıda ve güvende kalmanız için gereken her şey bileğinizde. Yüzde 20’ye kadar daha yüksek hız, Trafik Kazası Algılama gibi özellikler ve zenginleştirilen antrenman ölçümlerine sahip Apple Watch SE şimdi her zamankinden de uygun bir fiyatla sunuluyor.
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER