Manşetler

Apple Watch Ultra 2 tanıtıldı: Parlak ekran göz kamaştıracak

apple watch ultra 2

Apple’ın yeni amiral gemisi akıllı saati Apple Watch Ultra 2, Apple Watch Series 9 ile birlikte resmen gözler önüne çıktı. Ultra 2, tasarımı itibarıyla birinci nesil Apple Watch Ultra’ya bir hayli benziyor. Bu da akıllı saatteki pek çok değişikliğin görünmeyen tarafta, yani saatin içinde olduğu anlamına geliyor.

Watch Ultra 2, yenilenmiş ve iyileştirilmiş bir ekranla geliyor. Ekranın en çarpıcı özelliği olarak 3000 nit parlaklık seviyesi ön plana çıkıyor. Apple bunun bir Apple Watch’taki en parlak ekran olduğuna dikkat çekiyor. Düşük güç modunda 72 saatlik bir pil ömrü vadeden Watch Ultra 2, tek şarjla normal modda 36 saat boyunca çalışabiliyor. Apple saatin kasasının yüzde 95 oranında geri dönüştürülmüş titanyumdan yapıldığının da altını çiziyor.

Apple Watch Ultra 2’nin kalbinde Apple’ın yeni S9 işlemcisi bulunuyor. 5.6 milyar transistör ve dört çekirdekli nöral motor barındıran bu işlemcide U2 ultra geniş bant çipi de mevcut. Bu işlemcinin varlığı sayesinde Siri’nin saat üstünde çalışması ve daha kesin konum takibi gibi özellikler mümkün hâle geliyor.

apple watch ultra 2

Watch Ultra 2’de donanımsal anlamda bazı değişiklikler yapılsa da, Apple Watch kullanıcılarını bekleyen değişimlerin büyük kısmı watchOS 10 güncellemesiyle geliyor. Araç takımları, yeniden tasarlanan uygulama ikonları yeni haritalama ve bisiklet özellikleri watchOS 10 ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Modular Ultra adını taşıyan yeni saat kadranı da Apple Watch Ultra’da ekranın dış kenarından yararlanacak. Yeni çift dokunuş hareketi ise kullanıcıların telefon görüşmelerini başlatmasını ve bitirmesini kolaylaştıracak.

Bu hareketle kullanıcılar, ekrana dokunmadan ve yalnızca tek ellerini kullanarak Apple Watch Ultra 2’yi kolayca kontrol edebiliyor. Kullanıcılar saatin takılı olduğu ellerinin işaret ve başparmaklarını birbirine iki kez dokundurduğunda Apple Watch Ultra 2’deki en yaygın işlemlerden birçoğunu hızla ve kolayca gerçekleştirebiliyor. Çift dokunuş aynı zamanda saat kadranında Akıllı Gruplama’yı da başlatıyor. Sonraki bir çift dokunuş hareketi ise araç takımları arasında kaydırmaya olanak tanıyor.

apple watch ultra 2

Çift dokunuş hareketi bir uygulamadaki ana düğmeyi kontrol ediyor ve bir sayacı durdurmak, müzik çalıp duraklatmak veya bir alarmı ertelemek için kullanılabiliyor. Bu hareketle aramaları yanıtlayıp sonlandırmak, Apple Watch’ta Kamera Kumandası ile fotoğraf çekmek ve hatta Pusula uygulamasında yeni Yükseklik görünümüne geçiş yaparak kayıtlı ara noktaların göreceli yüksekliğini görmek mümkün.

apple watch ultra 2

Bu yeni çift dokunuş hareketi; ivmeölçer, jiroskop ve optik kalp sensöründen aldığı verileri yeni bir yapay öğrenme algoritmasından yararlanarak işleyen, Apple Watch Ultra 2’deki daha hızlı Neural Engine ile mümkün hale geliyor. Algoritma, işaret parmağı ve başparmakla çift dokunuş hareketi gerçekleştirildiği sıradaki hassas bilek hareketlerinin benzersiz yapısını ve kan akışındaki değişiklikleri tespit ediyor. Çift dokunuş hareketi, önümüzdeki ay içinde bir yazılım güncellemesi olarak kullanıma sunulacak.

apple watch ultra 2

Apple Watch Ultra 2 ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar?

Apple Watch Ultra 2, Türkiye’de 39.999 TL karşılığında satılacak. 22 Eylül itibarıyla ön siparişe çıkacak olan Watch Ultra 2, 29 Eylül itibarıyla kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER