Apple Watch’ta önümüzdeki modellerde OLED yerine MicroLED ekran paneli kullanılacağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Analist Ross Young’a göre, Cupertino merkezli şirket bu değişimi erteleme kararı aldı.
Analist Jeff Pu, şirketin Watch Ultra’da 2024 itibarıyla MicroLED panele geçeceğini ve daha büyük bir ekrana yer vereceğini belirtmişti. Bloomberg de Apple’ın “en üst sınıf” Watch modellerinde 2024’ün sonları itibarıyla MicroLED’e geçiş yapacağı iddiasını desteklemişti.
Ancak Ross Young, Apple’ın bu değişimi 2025’in ikinci yarısına ertelediğini belirtti. Young, bunun “en erken tarih” olduğunu vurgulamayı da ihmal etmedi. Bu ertelemenin nedenleri konusunda bir detay paylaşılmadı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple’dan OpenAI’a yeni ticari sır suçlamaları

Moto Watch Ultra sızıntısı Motorola’nın yeni kozunu ortaya çıkardı

Huawei Watch GT 7 Pro’nun tasarımı ve yeni rengi belli oldu

Apple akıllı gözlük Apple Watch verilerini göz hizasına taşıyabilir

Apple Private Relay özelliğinde IP adresini ortaya çıkaran açık tespit edildi
Apple’ın akıllı saatlerinde hâlihazırda OLED paneller kullanılıyor. 2015’te çıkan ilk modelden beri bu durum değişmiyor. MicroLED bazı alanlarda OLED’e kıyasla avantaj sağlıyor. Daha yüksek parlaklık ve tutarlı renk üretimi bu avantajlar arasında öne çıkıyor.
MicroLED’in yanma sorunları konusunda OLED’e karşı daha dayanıklı olması da avantajlar arasında yer alıyor. Buna ek olarak, MicroLED’in enerji tüketimi konusunda OLED’e kıyasla daha verimli olması da Apple’ın söz konusu değişimi planlamasının nedenleri arasında yer alıyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları
REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Apple Watch MicroLED ile daha parlak ve canlı renkler sunabilir
Bloomberg, yeni nesil Apple Watch’un “daha parlak ve canlı renkler” sunacağını ve her açıdan daha iyi şekilde görülebileceğini belirtti. Apple’ın iPhone’larda da MicroLED’e geçiş yapmayı planladığını belirtmekte fayda var.


