Teknoloji

Apple Watch’ta yeni ekran teknolojisine geçiş ertelendi

apple watch series 8 inceleme apple watchos 10

Apple Watch’ta önümüzdeki modellerde OLED yerine MicroLED ekran paneli kullanılacağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Analist Ross Young’a göre, Cupertino merkezli şirket bu değişimi erteleme kararı aldı.

Analist Jeff Pu, şirketin Watch Ultra’da 2024 itibarıyla MicroLED panele geçeceğini ve daha büyük bir ekrana yer vereceğini belirtmişti. Bloomberg de Apple’ın “en üst sınıf” Watch modellerinde 2024’ün sonları itibarıyla MicroLED’e geçiş yapacağı iddiasını desteklemişti.

Ancak Ross Young, Apple’ın bu değişimi 2025’in ikinci yarısına ertelediğini belirtti. Young, bunun “en erken tarih” olduğunu vurgulamayı da ihmal etmedi. Bu ertelemenin nedenleri konusunda bir detay paylaşılmadı.

Apple’ın akıllı saatlerinde hâlihazırda OLED paneller kullanılıyor. 2015’te çıkan ilk modelden beri bu durum değişmiyor. MicroLED bazı alanlarda OLED’e kıyasla avantaj sağlıyor. Daha yüksek parlaklık ve tutarlı renk üretimi bu avantajlar arasında öne çıkıyor.

MicroLED’in yanma sorunları konusunda OLED’e karşı daha dayanıklı olması da avantajlar arasında yer alıyor. Buna ek olarak, MicroLED’in enerji tüketimi konusunda OLED’e kıyasla daha verimli olması da Apple’ın söz konusu değişimi planlamasının nedenleri arasında yer alıyor.

Apple Watch MicroLED ile daha parlak ve canlı renkler sunabilir

Bloomberg, yeni nesil Apple Watch’un “daha parlak ve canlı renkler” sunacağını ve her açıdan daha iyi şekilde görülebileceğini belirtti. Apple’ın iPhone’larda da MicroLED’e geçiş yapmayı planladığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER