Manşetler

Apple akıllı saati Apple Watch için ilk yazılım güncellemesini yayınladı

apple-watch-uc-model-090315

Apple, akıllı saati Apple Watch için hazırladığı ilk yazılım güncellemesini yayınladı. Watch OS’in 1.0.1 sürümü, hataların düzeltilmesi ve performans iyileştirmelerinin üstüne odaklanıyor. Apple’dan yapılan açıklamada Siri’de, erişilebilirlik özelliklerinde ve üçüncü taraf uygulamalarında iyileştirmeler yapıldığı belirtilirken, özellikle üçüncü taraf uygulamaların elden geçirilmiş olması önem taşıyor. Zira ilk günden bu yana Apple Watch’a yöneltilen en önemli eleştirilerden birisi üçüncü taraf uygulamaların yavaş işlemesi olmuştu.

Cupertino merkezli şirket, Apple Watch’un sağlık ve fitness özelliklerinin optimizasyonuna yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Watch OS 1.0.1 ile Apple Watch’un ayakta yapılan aktiviteleri ölçümü ve kalori hesaplama özellikleri geliştiriliyor. Güncellemeyle birlikte açık alanlarda yapılan koşu ve yürüyüşlerdeki hız ve mesafe ölçümü de iyileştiriliyor.

Bu arada gelen yazılım güncellemesinin bizim için önemli yeniliklerinden bir tanesi de Türkçe dil desteğinin eklenmesi oldu. Böylelikle Apple Watch’un Türkiye’de satışa sunulması için gerekli olan en önemli engellerden biri aşılmış oldu.

Güncellemeyi yüklemek için önce iOS’taki Apple Watch uygulamasını açmak, Genel sekmesine dokunmak ve ardından Yazılım Güncellemesi seçeneğini tercih etmek yeterli oluyor. Güncelleme sırasında Apple Watch’u şarjda ve iPhone’a yakın bir yerde tutmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER