Teknoloji

Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 ABD’de tekrar raflarda

apple watch series 9 inceleme

Teknoloji devi Apple, federal bir temyiz mahkemesinin ara karar vererek satış ve ithalat yasağını durdurmasının ardından en son teknoloji ürünlerini barındıran akıllı saatleri Apple Watch Series 9 ve Ultra 2’yi satışa sunmaya, ABD’deki web sitesi aracılığıyla tekrar başladı.

En Son Apple Watch modellerinde satış duraklamasının kısa süreli sonu

Apple’ın ABD’deki internet mağazasında müşterilerle tekrar buluşan Apple Watch Serisi 9 ve Ultra 2, 27 Aralık’ta bazı fiziki mağazalar başlayarak perakende satış ağında yerini almıştı. Apple’ın haber portalı The Verge‘e önceki açıklamalarında bahsedilen plana göre, saatlerin fiziksel mağazalarda geniş çapta cumartesi gününe kadar yaygınlaşması bekleniyor.

Apple’ın bu yeniden satış kararı, Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun, şirketi, medikal cihaz üreticisi Masimo’nun kan oksijen doygunluğu özelliği hakkındaki patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle yasak getirme kararından sonra gerçekleşti. Apple, yasağın resmi olarak başlamasından bir hafta önce, her iki modeli de mağaza raflarından ve internet sitesinden çekmek zorunda kalmıştı.

Apple, yasağa itiraz etmekle beraber, patent sorunlarını önlemek amacıyla saatlerde bazı değişiklikler öneriyor. Şirket, bu değişiklikler Amerika Birleşik Devletleri Gümrük ve Sınır Koruma teşkilatının 12 Ocak’ta yapacağı değerlendirmeye kadar saatlerin satışına geçici olarak devam etme izni aldı.

Gelişen teknoloji ürünleri piyasasında patent hukuku çerçevesinde yaşanan bu tür yasal süreçler, hem üreticiler hem de tüketiciler için oldukça önemli. Apple’ın bu hamlesi, patent hakları ile ilgili global bir mesele olarak göz önünde bulundurulduğunda, tüketiciler açısından bir soluk alma fırsatı olarak yorumlanıyor. Bu konu, uzun vadede inovasyon ve rekabet hukuku açısından önem taşıyacak kararların habercisi olabilir.

Apple Watch Series 9 ve Ultra 2’nin tekrar satışa sunulması, ABD’deki teknoloji meraklılarının merakla beklediği ve tercih ettiği özellikler bütününün erişilebilir olmasını sağlamış oldu. Bu satış süresi içinde, şirketin ve tüketici haklarının korunması perspektifinden hareket edileceği ve kullanıcıların ilgiyle takip ettikleri bu ürünler hakkında herhangi bir aksilik yaşamadan bilgi sahibi olabilecekleri ön görülüyor.

Teknoloji ve inovasyon dünyasında Apple’ın önemli bir yere sahip olduğu açıkken, bu tür yasal engellerin şirketin ürün politikalarını nasıl etkileyeceği ve piyasadaki pozisyonunu nasıl şekillendireceği merak konusu. Şu an için Apple’ın satış stratejisini yasal gelişmelere göre hızla adapte ettiği ve kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt veren bir yaklaşım sergilediği gözlemlenmekte.

Video: Apple Watch Series 9 İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER