Teknoloji

Apple Watch Series 7 üretim sorunları nedeniyle gecikebilir

ios 14.5 apple watch series 7

Apple Watch Series 7, Apple’ın eylül etkinliğinde duyurulması beklenen ürünler arasında yer alıyor. Ancak Nikkei ve Bloomberg‘de yayınlanan haberler, üretimde yaşanan sorunlar nedeniyle yeni Apple Watch’un beklenenden daha geç piyasaya çıkabileceğini gösteriyor.

Bu gecikmenin akıllı saatin yeni tasarımının zorluklarından kaynaklandığı söyleniyor. Yeni tasarımın düz kenarlar ve daha büyük ekranları beraberinde getireceği iddiası daha önce gündeme gelmişti.

Nikkei’nin haberinde yeni Apple Watch için küçük ölçekli üretimin başladığı, ancak tatmin edici üretim performansına erişmekte kritik zoruluklarla karşılaşıldığı ifade edildi. Bloomberg de benzer detayları paylaştı. Üretimin hâlihazırda geçici olarak askıya alındığı, Apple ve tedarikçilerinin sorunları çözmek için çalıştığı da belirtildi.

Yeni Apple Watch’ta ekran boyutu seçeneklerinin 41 ve 45 mm. olması bekleniyor. Daha hızlı işlemci, daha düz kenarlar ve ekran da saatin özellikleri arasında sayılıyor. Bloomberg’in daha önce yayınladığı bir haberde Apple Watch Series 7’de sağlık konusunda yeni özelliklerin sunulmayacağı belirtilmişti. Nikkei’nin haberinde ise yeni Apple Watch’ta tansiyon ölçümü gibi özellikler sunulacağı söyleniyor.

Eğer üretimdeki sıkıntılar doğruysa Apple Watch Series 7, iPhone 13 etkinliğinde resmiyet kazanmayabilir. Konuyla ilgili olarak Apple’dan henüz bir açıklama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER