Teknoloji

Apple Watch Series 7’nin hızlı şarj özelliği için önemli detay

apple watch series 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Watch Series 7‘deki en iyi yeniliklerinden biri, Apple’ın saati yüzde 33 oranında daha hızlı ve yaklaşık 45 dakikada yüzde 80 oranında şarj edebildiğini iddia ettiği hızlı şarj sistemidir. Ancak hızlı şarjdan yararlanmak istiyorsanız, eski modeldekinden farklı olan ve Series 7 ile birlikte gelen yepyeni bir “Apple Watch Manyetik Hızlı Şarj Aygıtı”nı kullanmanız gerekecek. Çünkü daha eski şarj aksesuarları aynı şarj hızını sunmuyor.

Eski model USB-C şarj cihazı ve yeni model dışarıdan aynı görünüyor, ancak yalnızca yeni kablo Series 7’yi tam hızda şarj edebilir. Tabii ki, uygun vat çıkış değerini verebilen bir USB-C şarj cihazınız olması gerekiyor. Apple elbette kendi 20W USB-C güç adaptörünü öneriyor.

Apple, sitesinde hızlı şarj özelliği sunmayan eski USB-C şarj cihazının satışını durdurmuş olsa da, bu şarj cihazları Amazon gibi diğer satıcılarda hâlâ satılmaya devam ediliyor. Bu nedenle, eğer yedek bir ürün satın almak isterseniz, doğru ürünü satın aldığınızdan emin olmanız gerekiyor. Ayrıca, yerleşik bir şarj cihazına sahip mevcut bir Apple Watch şarj yuvasına veya standına sahipseniz, Series 7’de bulunan daha hızlı şarj imkanından yararlanamayacaksınız demektir.

Tabii ki, daha eski bir Apple Watch’ınız varsa bunların hiçbiri önemli değildir. Uygun hızlı şarj kablosunu kullanıyor olsanız bile, hızlı şarj teknolojisinin çalışması için yine de Series 7 akıllı saate ihtiyaç var. Apple’ın web sitesinde belirtildiği gibi, “Hızlı şarj özelliği yalnızca Apple Watch Series 7 ile uyumludur. Diğer modeller normal şarj sürelerine sahiptir.”

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

İLGİLİ HABERLER