Teknoloji

Apple Watch Series 7 tanıtıldı: Daha sağlam ve büyük bir ekran

apple watch series 7

Apple Eylül etkinliğinin beklenen bir başka yeni ürünü Apple Watch Series 7 tanıtıldı. Yeni Apple akıllı saati önemli oranda daha büyük ekran alanı ve daha ince kenarlarıyla “şimdiye kadar üretilmiş en büyük ve en gelişmiş ekran olan Hep Açık Retina ekrana” sahip.

Büyüyen ekran sayesinde Apple Watch Series 7’nin ekranına yüzde 50 oranında daha fazla metin sığabiliyor. Apple’ın belirttiğine göre, Watch Series 7’nin tasarımı daha yumuşak, daha yuvarlatılmış köşelerle daha büyüleyici hale geldi. Yeni ekran tam ekran kadranlarının ve uygulamaların kasanın eğimine kesintisiz bir şekilde bağlanıyormuş gibi görünmesini sağlayan benzersiz bir kenara sahip. Apple Watch Series 7, okumayı ve kullanmayı kolaylaştıran, büyük ekran için optimize edilmiş bir kullanıcı arayüzü ve yeni aygıt için özel olarak tasarlanmış iki eşsiz kadran (Contour ve Modular Duo) da sunuyor.

Apple Watch Series 7, daha güçlü ve çatlamaya daha dayanıklı ön kristaliyle şimdiye kadarki en dayanıklı Apple Watch olarak nitelendiriliyor. Toza dayanıklılık için IP6X sertifikasına sahip ilk Apple Watch’tur ve WR50 suya dayanıklılık derecesine sahip.

En yeni Apple Watch, sağlık ve zindelik için elektriksel kalp sensörü ve EKG uygulaması ve Kanda Oksijen sensörü ve uygulaması gibi vazgeçilmez araçlar sunmaya devam ediyor. WatchOS 8, yeni Farkındalık uygulaması, yenilikçi erişilebilirlik özellikleri, Apple Cüzdan ile daha fazla erişim ve Ev uygulamasında daha fazla özelliğin yanı sıra Mesajlar ve Fotoğraflar uygulamasındaki iyileştirmeler aracılığıyla müşterilerin sağlıklı, aktif ve bağlı kalmalarına yardım etmeye devam ediyor.

Apple Watch Series 7 pil ömrü tarafında 18 saatlik standart pil ömrünü korumayı sürdürüyor. Ancak Apple Watch Series 6’ya göre yüzde 30 oranında daha hızlı şarj oluyor. Kutudan çıkan kablonun ucu USB-C ile değiştiriliyor, bu da daha hızlı şarja yardımcı oluyor. Sadece sekiz dakikalık şarj sayesinde sekiz saat boyunca kullanım mümkün oluyor ki, Apple bunun uyku takibi için kullanışlı olacağını söylüyor.

Apple Watch Series 7 alüminyum, paslanmaz çelik ve titanyum gövde seçenekleriyle sunuluyor. Ayrıca alüminyum için beş yeni renk seçeneği var. Nike ve Hermes versiyonları da bulunacak. Apple Watch Series 7 ürün serisinin tamamı bu sonbaharda kullanıma sunulacak. Apple Watch Series 7’nin yanı sıra Apple Watch SE ve Apple Watch Series 3 satışları da devam edecek.

Apple Watch Series 7’nin yurt dışı başlangıç fiyatı 399 dolar olarak açıklandı. Apple, bu akıllı saatin net çıkış tarihini vermedi, “sonbahar” demekle yetindi. Bu da daha önce çıkan, saatin tanıtılıp ilerleyen zamanlarda piyasaya çıkacağı söylentisini doğruluyor.

apple watch series 7 özellikleri
Apple Watch Series 7’nin başlıca özellikleri

Apple Watch ürün serisi

Apple Watch Series 7 koleksiyonu gece yarısı, yıldız ışığı, yeşil, yeni mavi ve (PRODUCT)RED renklerinden oluşan beş yepyeni alüminyum kasa rengiyle ve tüm Apple Watch modelleriyle uyumlu Apple Watch kayışlarından oluşan heyecan verici bir renk paletiyle sunuluyor. Bunlara ek olarak, Apple Watch Series 7 daha önce kullanıma sunulmuş Apple Watch kayışlarıyla da uyumluluk sunuyor. Paslanmaz çelik modeller, Apple Watch Edition, Apple Watch SE ve Apple Watch Series 3 mevcut renkleriyle devam ediyor.

Apple Watch Nike ve Apple Watch Hermès de bu sonbaharda özel yeni kayışları ve kadranlar sunuyor. Örgüsünde Nike logosu ve logo metni bulunan Nike Spor Loop üç renk seçeneğiyle sunuluyor ve ekranına dokunulduğunda, Digital Crown çevrildiğinde veya bilek hareket ettirildiğinde dinamik olarak canlanan yeni Nike Bounce saat kadranıyla akıllı bir şekilde eşleşiyor.

Classic, Attelage ve Jumping stillerindeki canlı renk güncellemelerine ek olarak, Apple Watch Hermès iki yeni stil daha sunuyor: özel çapa zinciri tasarımının cesur bir temsili olan ve Swift deriye basılan ve tamamlayıcı bir saat kadranı bulunan Circuit H ve 1930’ların Hermès gerdanlıklarına saygı gösterisinde bulunan, yumuşak Fauve deriyle akıcı bir şekilde örülmüş Double Tour Gourmette. Çift uzunluktaki kordon bileğin etrafına incelikli bir şekilde sarılıyor ve tekrarlanan zincir motifinin ironik bir sunumunu oluşturuyor.

Tüm Apple Watch Series 7 modelleri bu sonbahar içinde daha ileri bir tarihte kullanıma sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER