Teknoloji

Apple Watch Series 3 sahiplerini ilgilendiren önemli güncelleme detayı

apple watch series 3

iOS 14.6 ve watchOS 7.5 güncellemelerinin ardından, cihazlarını watchOS’un yeni sürümüne güncelleyen Apple Watch Series 3 sahiplerinden, depolama alanı kısıtlamaları nedeniyle güncelleme işlemi sırasında Apple Watch’un iPhone eşleşmesinin kaldırılması ve yeniden eşleştirilmesi isteniyor.

Apple Watch Series 3’ün sadece GPS sürümü 8 GB dahili depolama alanına sahip. Anlaşılan o ki, bu durum yazılım güncellemeleri için kullanılabilir alan miktarını sınırlıyor. Apple’ın da bu soruna çözümü, bir yazılım güncellemesi gerekli olduğunda Apple Watch Series 3’ü sıfırlamak ve daha önce alınmış bir yedeklemeden yeniden kurmak oluyor.

9to5Mac‘in işaret ettiği gibi, iOS 14.6 güncellemesinden önce, watchOS’in yeni sürümlerini yüklemeye çalışan Apple Watch Series 3 sahipleri, yeni yazılımı indirmek ve yüklemek için yeterli depolama alanının bulunmadığına yönelik bir hata mesajıyla karşılaşıyor.

Kullanıcılardan uygulamaları ve medya dosyalarını Apple Watch’larından temizlemelerini zorunlu kılmak yerine iOS 14.6, kullanıcılardan ek olarak eşleştirmeyi kaldırma ve yeniden eşleştirme adımlarını gerçekleştirmelerini istiyor. Apple Watch Series 3 sahiplerinin aldığı güncelleme bildiriminde “watchOS güncellemesini yüklemek için Apple Watch’unuzun eşlemesini kaldırın ve ‌iPhone’unuzdaki Apple Watch uygulamasında tekrar eşleştirin” ifadesi yer alıyor. Aşağıda yer alan ve Portekizce dilindeki ekran mesajında bu ifade yer alıyor.

Bu güncellemeden önce Apple’ın, sorun yaşayan Apple Watch Series 3 sahipleri için iPhone eşleştirmesini kaldırıp yeniden eşleştirmeyi önermediğini hatırlatmak gerekiyor. Ancak şimdi, yükleme işleminin bir parçası hâline geldiğini belirtmekte fayda var.

Apple Watch Series 3’ün yaşı, sınırlı depolama alanı ve yeni yazılım yüklemenin ekstra adımı göz önüne alındığında Apple’ın, yıl sonuna doğru yeni Apple Watch modelleri çıktığında, Series 3’ün satışını durdurmayı planlaması muhtemel görünüyor. Apple şu anda hâlâ en düşük fiyatlı bir seçenek olarak bu akıllı saati sunuyor. Ancak her ikisi de çok daha yeni teknolojiye ve donanıma sahip olan Apple Watch Series 6 veya SE’ye bütçeniz yetiyorsa, bu saatleri satın almanız daha mantıklı olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER