Manşetler

iOS 14.6 Apple Podcast’ler abonelikleri ve diğer yenilikler ile yayınlandı

ios 14.6

Apple akşam saatlerinde iOS 14.6 güncellemesini yayınladı. Güncelleme büyük ölçüde ses iyileştirmelerine odaklanıyor. Bu yeni işletim sistemi güncellemesi, Apple Music abonelerinin gelecek ay kullanıma sunulduğu zaman kayıpsız ses veya Dolby Atmos destekli uzamsal ses özelliklerini etkinleştirmesine olanak tanıyacak. Apple Podcast’ler aboneliklerini de imkan verecek.

Podcast kullanıcıları bundan böyle reklamsız ve bonus içerik gibi ekstra avantajların yanı sıra, yeni yayınlanan bölümlere erken erişim imkanı için uygulamadaki içeriklere abone olabilir. Ayrıca Apple, tüm bölümleri oynatıldı olarak işaretleme, eski bölümleri kurtarma ve indirmeleri kaldırma becerisiyle Podcast’ler uygulamasını geliştiriyor.

iOS 14.6, bir dizi çeşitli kalite iyileştirmeleri de içeriyor. Bir AirTag sahibiyseniz, iOS 14.6 sayesinde eşya takip aygıtının kayıp modundayken iletişim yöntemi olarak bir e-posta adresi ekleme seçeneğine sahip olacaksınız. Ayrıca, satın almalar için bir Apple Card paylaşma konusunda beş kişiye kadar destek sağlayan Apple Card Family paylaşım özelliği de bu sürümle geliyor.

Her zaman olduğu gibi, iOS’un bu son sürümü de bazı düzeltmeler ve güvenlik iyileştirmeleri içeriyor. Apple, Apple Watch’un bir iPhone’un kilidini doğru bir şekilde açmaması, Anımsatıcılar içindeki boş satır görünmesi, Ayarlar’da görünmeyen arama engelleme uzantıları, başlatma sırasında iPhone performansında yaşanan düşme ve aramalar sırasında yaşanan Bluetooth problemleri gibi sorunları çözüyor.

iOS 14.6 yenilikleri

Apple’ın sürüm notlarına göre iOS 14.6 yenilikleri aşağıdaki gibi sıralanıyor:

Podcast’ler

  • Kanallar ve ayrı ayrı şovlar için abonelik desteği

AirTag ve Bul

  • Kayıp modunda AirTag ve Bul ağı aksesuarları için telefon numarası yerine e-posta adresi ekleme seçeneği
  • AirTag, NFC özellikli bir aygıtla dokunulduğunda sahibinin telefon numarasını kısmen maskelenmiş olarak gösterir

Erişilebilirlik

  • Sesle Denetim kullanıcıları, yeniden başladıktan sonra iPhone’larının kilidini ilk kez açarken yalnızca seslerini kullanabilir

Diğer

Bu sürüm şu sorunları da düzeltir:

  • Apple Watch’ta iPhone’u Kilitle kullanıldıktan sonra Apple Watch ile kilit açmanın çalışmaması
  • Anımsatıcıların boş satır olarak görünmesi
  • Arama engelleme genişletmelerinin Ayarlar’da görünmemesi
  • Etkin arama sırasında kimi zaman Bluetooth aygıtlarının bağlantısının kesilmesi veya sesin farklı bir aygıta gönderilmesi
  • iPhone’un başlangıç sırasında performans düşüklüğüyle karşılaşması

iOS 14.6 nasıl yüklenir?

iOS 14.6 güncellemesini yüklemek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip edin. Daha sonra İndir ve Yükle seçeneğine tıklatarak işlemi başlatın.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER