Teknoloji

Apple Watch için USB-C uçlu şarj kablosu çıktı

apple watch usb-c şarj kablosu

USB Tip-C’yi benimseme yolundaki adımlarını sürdüren Apple, son olarak Apple Watch için yeni bağlantı standardını destekleyen bir şarj kablosu çıkardı. Apple Insider’ın haberine göre, söz konusu şarj kablosunu kullanarak Apple’ın giyilebilir ürününü bir MacBook veya yeni nesil porta sahip bir bilgisayar kullanarak şarj edebileceksiniz.

Yeni şarj kablosu 30 santimetrelik uzunluğa sahip, Türkiye’de henüz satışa çıkmış gibi görünmüyor. Yurt dışında ise 29 dolar / 35 avro / 29 pound şeklindeki fiyatlarla satılıyor. USB Tip-A şarj kablosu gibi 1 metre veya 2 metrelik çeşitleriyle ilgili bir bilgi de şu an için verilmiyor.

Endüksiyonlu şarj aleti değişmemiş görünüyor. Bu durumda şarj süresi veya aktarılan güç miktarı gibi değerlerde herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

Bu aksesuar Apple’ın 30 Ekim’de gerçekleştireceği yeni iPad Pro tanıtım etkinliğinin belli olmasından hemen sonra çıktı. Yeni iPad Pro’nun Lightning yerine USB-C portu barındıracak ilk Apple tableti olması bekleniyor. Eğer beklenti gerçekleştirse, Apple Watch’u yeni tablet üzerinden de şarj etmek mümkün olacaktır.

İLGİLİ HABERLER