Teknoloji

Apple iPad Pro ve Mac etkinliğini duyurdu

apple 30 ekim etkinliği
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 2018 ürün etkinlikleri bitmedi. Şirket bugün gönderdiği davetiyelerle 30 Ekim’de, New York’un Brooklyn ilçesinde bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Bu etkinlik muhtemelen yeni iPad Pro tabletlere ve Mac serisine getirilecek yeniliklere ev sahipliği yapacak.

APPLE iPAD PRO VE MAC ETKİNLİĞİ NE ZAMAN?

30 Ekim Salı
TSİ 17:00

Etkinlik, “yapımda dahası var” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir slogana sahip. Seçilen yer de sürpriz oldu, çünkü Apple’ın yeni ürünlerini de geçen ayki iPhone etkinliğiyle aynı yerde, Apple Park’ta bulunan Steve Jobs Theater’da tanıtacağı düşünülüyordu.

Apple, etkinliğin davetiyesinde logosunun çeşitli stillerde oluşturulmuş farklı versiyonlarını paylaştı. Bu da bizi nelerin beklediği konusunda az ya da çok ipucu veriyor.

apple 30 ekim etkinliği

Apple’ın 30 Ekim etkinliğinde neler bekliyoruz?

Etkinlikte beklenen yeni iPad Pro’nun daha ince ekran çerçevesine ve Face ID’ye sahip olması bekleniyor. Apple’ın yüzü kullanan ekran kilidi yöntemi ilk kez iPhone’un ötesine geçmiş olacak. Ayrıca bu yılın iPad Pro’sunda Lightning’den USB-C’ye geçileceğine inanılıyor. Ayrıca 11 inç ve 12.9 inçlik ekran büyüklükleri bekleniyor.

Ekim etkinliği Apple’ın uzun zamandır beklenen yeni MacBook Air dizüstü bilgisayarına da ev sahipliği yapacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz ağustos ayında, bu dizüstü bilgisayarın mevcut Air’dan daha ince olacağı ve daha yüksek çözünürlüklü Retina ekran taşıyacağı şeklinde bir haber çıkmıştı. Bu ürünün 12 inç MacBook’un altında, yeni bir düşük maliyetli dizüstü bilgisayar seçeneği olarak çıkması bekleniyor.

Öte yandan yeni bir Mac Mini üzerinde çalışıldığı haberleri de çıkmıştı. Apple’ın, bu yeni masaüstü bilgisayarla uzman kullanıcıları, uygulama geliştiricilerini ve Mini’yi ev sinema bilgisayarı olarak kullananları hedefleyeceği söylenmişti.

Yazılım tarafında ise Apple’ın, Grup FaceTime ve iPhone’da çift SIM desteği gibi yenilikleri getirecek iOS 12’nin yayın tarihi gibi detayları paylaşması bekleniyor. Ayrıca Apple Watch Series 4’e yurt dışında EKG özelliğini getirecek watchOS güncellemesi de bekleniyor.

Bunun dışında belki, çıkışı geciken AirPower şarj aletiyle ilgili haberler de duyabiliriz. Tüm gelişmeler 30 Ekim Salı Türkiye saatiyle 17.00’den itibaren Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER