Teknoloji

Apple’ın yeni MacBook Air’ı daha ince çerçeveye ve yüksek çözünürlüklü ekrana sahip olacak

apple macbook air

apple macbook airApple, MacBook Air dizüstü bilgisayarının takipçisi olacak, uzun zamandır beklenen ürününü çıkarmaya oldukça yakın görünüyor. Bloomberg’in haberine göre, düşük maliyetli olacak yeni model daha ince ekran çerçevesi ve yüksek çözünürlüklü Retina ekran barındıracak. Diğer açılardan mevcut MacBook Air’a benzer görünecek. Portlar konusunda ise henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Bir zamanların saygı gösterilen ürünlerinden MacBook Air, Apple dikkatini MacBook Pro‘ya ve 12 inç MacBook‘a kaydırdığından beri güncelleme belirsizliği içinde can çekişiyor. Bazıları 12 inç MacBook’un tanıtılmasını Apple’ın Air’dan uzaklaşması şeklinde yorumlamıştı. Ancak bu serinin daha yüksek fiyatı nedeniyle Apple MacBook Air serisini, düşük çözünürlüklü ekranı ve modası geçmiş teknik özellikleriyle tutmaya devam etmişti. Bu nedenle MacBook Air, Apple’ın Mac bilgisayarlarıyla tanışmak isteyenler için en makul başlangıç noktası olmuştu.

Öte yandan Apple’ın Mac Mini için de güncelleme üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu minyatür masaüstü bilgisayara gösterilen ilgisizlik ise MacBook Air’ınkinden daha da ileri seviyede oldu. Uzun zamandır şirketin güncelleme planlarında yer almadı. Bloomberg, yeni depolama ve işlemci seçenekleriyle bu ürünün önceki versiyonlardan daha pahalı olacağını, çünkü Apple’ın gelecek nesil Mac Mini’yi, onu bir ev sinema PC’si, sunucu birimi olarak veya yazılım geliştirme amaçlarına yönelik tercih eden sadık müşteriler için optimize ettiğini yazdı.

Tim Cook, geçtiğimiz ekim ayında Apple’ın, son önemli donanım güncellemesinin üzerinden birkaç yıl geçmiş olmasına rağmen Mac Mini’yi unutmadığını söylemişti. Tepe yöneticisi bir müşteriden gelen e-posta iletisine, “Mac Mini’nin ileriye dönük ürün serimizin önemli bir parçası olması için plan yapıyoruz.” şeklinde bir cevap vermişti.

Apple’ın üç yeni iPhone modelini ve Face ID özellikli, yeniden tasarlanmış iPad Pro‘sunu gelecek ay çıkarması beklenmiyor. Ayrıca Eylül etkinliğinde bir veya iki yeni Mac bilgisayarın da çıkacağı tahmin ediliyor. Tabii ki, Apple‘ın ekim ayında ayrı bir etkinlik düzenleyip yeni Mac modellerini oraya saklaması da ihtimal dahilinde bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER