Teknoloji

Apple Watch için düz kenarlı tasarım beklentileri gelecek yıla kaldı

apple watch series 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kaynaklar ne kadar güvenilir veya fazla olursa olsun, sızıntılar hâlâ resmi olmayan ve bir ürünün resmi duyurusuna kadar teyit edilemeyen bilgilerdir. Bu durum, neredeyse tüm söylentilerin ve sızıntıların önerdiği gibi olmadığı ortaya çıkan Apple Watch Series 7 ile bir kez daha görüldü. Daha büyük ekran taşımasına rağmen bu akıllı saat, geçmişteki diğer Apple Watch’lara benziyor. Yine de, yenilenmiş tasarımla ilgili beklentiler suya düşmüş değil. Bunun yakın gelecekte, hatta muhtemelen gelecek yıl gerçekleşebileceği söyleniyor.

Tanıtımından aylar önce başlayan Apple Watch Series 7 söylentileri, akıllı saatin birkaç yıl sonra önemli bir tasarım değişikliği göreceğine işaret ediyordu. Apple ürünleri konusundaki sızıntı ve tahminleriyle bildiğimiz Ming-chi Kuo’dan Mark Gurman’a ve Jon Prosser’a kadar hemen hemen herkes, tasarımın mevcut iPhone’lar ve iPad’lerdeki düz kenarlardan izler taşıyacağına inanıyordu. Bunun giyilebilir cihazın işlevselliği üzerinde herhangi bir etkisi olmasa bile, heyecan verici bir değişiklik olurdu.

Ne var ki, bu beklenti gerçekleşmedi. Sonuç olarak aslında neyin planlandığı gibi gitmediğine dair birkaç görüş de dillendirildi. Hatta bazıları, Apple’ın her şeyin tanıtıma göre planladığını, ancak sızıntı kaynaklarını ofsayta düşürmek amacıyla bu değişikliği yapmadığı gibi uç bir düşünceyi öne sürdü. Apple’ın nihai bir karara varmadan önce farklı tasarımlarla oynamasını göz önünde bulundurursak, bu düşüncenin gerçek olma ihtimali oldukça düşük görünüyor.

Apple Watch için sözü edilen düz kenarlı tasarım 2022’de gerçekleşebilir

Bloomberg’den Mark Gurman, bu beklenen Apple Watch tasarımının hâlâ masada olduğuna dair umutları yeniden alevlendiriyor. Apple’ın 2022’de bir veya iki değil, üç Apple Watch modelini piyasaya sürmesi söz konusu olabilir. Düz kenarlara ek olarak, gelecek yılki Apple Watch’ların sağlam kasalı bir model de içermesi bekleniyor. Ancak bunun nasıl görüneceği veya “normal” çeşitlerine ek olarak nelerin bulunacağı henüz belirsiz görünüyor.

Gelecek yıl, geçen haftaki etkinlikte yeni AirPods modelinin olmamasından dolayı hayal kırıklığına uğrayanlar için de bir şeyler olacak. Ancak tüm bu yeniliklerin, Apple’ın karma gerçeklik başlığını veya en azından bunun geliştirici sürümünü tanıtmasıyla birlikte gölgede kalması da ihtimal dahilinde bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER