Teknoloji

Apple Watch 2 için gerekli bileşenlerin tedarikçileri belirlendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple watch 2Yeni nesil Apple Watch’a dair dedikodular, yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Apple ürünlerine dair isabetli öngörüleriyle tanınan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, kısa bir süre önce yeni Apple Watch’ta donanım bakımından iyileştirmelerin yapılacağını ancak tasarım bakımından herhangi bir değişiklik beklenmediğini belirtmişti. Tayvanlı DigiTimes tarafından yayınlanan bir haber, Apple Watch 2 için bileşen tedarik zincirlerinde hareketin başladığını gözler önüne seriyor.

Habere göre, mevcut Apple Watch için SiP modülünü üreten Advanced Semiconductor Engineering (ASE), yeni Apple Watch için kendisine iletilen SiP bileşenlerinin büyük kısmını tedarik edecek. SiP, akıllı telefonlar ve tabletlerde bulunan sistem üstü yonganın akıllı saatler için hazırlanan versiyonu olma niteliğini taşıyor. SiP, Apple Watch’un kasasında işlemci, bellek, bağlantı, sensör ve güç yönetimi bileşenlerini kontrol ediyor. SiP içine yerleştirilen ve Apple tarafından tasarlanan işlemci biriminin üretimini ise Samsung üstleniyor. Güney Koreli şirket, Apple Watch 2 için de bu görevi sürdürüyor.

Görünen o ki, Apple Watch için SiP üretimi görevinin önemli bir kısmı ASE tarafından yerine getirilecek. Üretimin geri kalanı ise Amkor Technology ve STATS ChipPAC arasında paylaşılacak. Kinsus Interconnect ise alt tabaka tedarikçi görevini üstlenecek. Bellek üretiminde ise Apple’ın yine uzun süredir birlikte çalıştığı Toshiba ve Mikron’u tercih etmesi bekleniyor.

Haberde Apple Watch 2 ile ilgili başka bir detay verilmiyor. Ancak bileşen tedarikçilerinin ortaya çıkmasıyla birlikte yeni Apple Watch’un 2016 içinde piyasaya sürülmesi iyiden iyiye kesinleşmiş gibi gözüküyor. Apple’ın bileşenleri teslim almaya başlamasıyla birlikte üretimin yakın zaman içinde başlayabileceği belirtiliyor. Şirketin yeni akıllı saatini 13-17 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek WWDC 2016’da tanıtacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER