Ulaşım

Apple Volkswagen ile sürücüsüz personel servisleri geliştiriyor

apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple volkswagenApple sürücüsüz otomobiller konusunda bir zamanlar oldukça iddialı hedeflere sahip gibi görünüyordu. Ancak geçen zamanda şirketin hedefleri iyiden iyiye küçülmüş gibi görünüyor. The New York Times’ta yer alan habere göre, Apple Volkswagen ile mevcut T6 Transporter minibüsleri sürücüsüz personel servislerine dönüştürmek için çalışmalar yapıyor.

Apple yola tamamen elektrikli bir sürücüsüz otomobil geliştirme hedefiyle çıkmıştı. The New York Times’ın haberinde bu projenin ilk günlerine dair de bazı ilginç bilgiler yer alıyor. Habere göre, Cupertino merkezli şirket proje kapsamında BMW ve Mercedes ile de bir araya geldi. Ancak iki Alman otomotiv devi de Apple’ın tasarım ve aracın üreteceği veriler üzerinde tam kontrol isteğini kabul etmedi.

Apple’ın Project Titan adı altında yürüttüğü sürücüsüz otomobil projesinde odak noktasını kısa mesafeli taşımacılık servisine kaydırdığına dair haberler geçtiğimiz yıl gündeme gelmişti. Şirketin söz konusu servislerle Palo Alto’nun merkezinden o dönemde Infinite Loop’ta bulunan ana yerleşkesine yolcu taşımayı istediği ifade edilmişti. Artık bu projede Apple’ın ihtiyaç duyduğu araçları Volkswagen’in sağladığı biliniyor.

The New York Times’ın haberine göre, Apple’ın sürücüsüz otomobil ekibinin tamamı hâli hazırda bu proje üzerinde çalışıyor. Sürücüsüz servis projesinin tamamlanmasının ardından ekibin planlarının ne olduğu bilinmiyor. Ancak mevcut tablo, Apple’ın iddialı sürücüsüz otomobil projesinde hedef küçülttüğü anlamına geliyor.

Apple Volkswagen ile sürücüsüz servis çalışmaları yapsa da, bir yandan da sürücüsüz otomobil filosunu genişletmeyi sürdürüyor. Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi’nin güncel verilerine göre, şirketin sürücüsüz otomobil filosunda 50’den fazla araç bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER