Teknoloji

Apple Vision Pro’nun EyeSight özelliğinin arkasındaki patent ortaya çıktı

youtube apple vision pro

Apple, bu kez de Vision Pro cihazının dış ekranını inovatif bir şekilde kullanımını gösterin patentini aldı. Patentte, Jony Ive gibi önemli isimlerin de bulunduğu ve cihazın kullanıcının gördüğünü dışarıya yansıtma potansiyeline odaklanıldığı belirtiliyor.

Vision Pro’nun ve “EyeSight” özelliğinin spesifik olarak bahsedilmese de, bu fikirlerin final üründe yer aldığı açıkça görülüyor. Örneğin, Apple, Vision Pro’nun dış ekranının etraftaki insanlara cihazı kullanan kişinin gözlerini veya sanal gerçeklik deneyiminin tam ortasında olduğuna dair renkli desenler gösterebileceğinden bahsediyor. Ancak patentte yer alan görseller, dış ekranın biraz daha marjinal özellikler için kullanılma ihtimallerini de gösteriyor; örneğin hava durumunu gösterme, yüzünüze sanal güneş gözlüğü takma, RAHATSIZ ETMEYİN işareti veya hatta kullanıcının gözlerini Apple’ın diğer head-mounted cihazları ile değiştirme gibi.

Apple’ın EyeSight ekranıyla farklı bir deneyim

Apple’ın EyeSight ekranı ile gerçekten benzersiz bir yolculuğa çıktığını söyleyebiliriz. Henüz bu ekranın bir Vision Pro kullanan biriyle etkileşim kurma açısından pratik olup olmadığı veya sadece ilginç bir özellik olarak mı kalacağı belli değil. Apple henüz bu özelliği basına tanıtmadığı için, performansı konusunda bir fikrimiz yok.

Vision Pro’nun piyasaya sürülmesine çok az kaldığı söyleniyor, bu nedenle bu teknolojinin geleceğimizin bir parçası olup olmayacağına dair fikir edineceğimiz günler de yakın görünüyor.

Patentte yer alan 9E numaralı figürdeki tropikal ada sahnesi gerçekten ilgi çekici. Elde edilen bu ve benzeri görüntüler Apple’ın patent başvurusuna ait ve Zoom gözlerini de içeriyor. Bunlar eğlenceli olabilir fakat Apple’ın bir patenti alması, bu fikirlerin mutlaka Vision Pro’da karşımıza çıkacağı anlamına gelmiyor.

İLGİLİ HABERLER