Teknoloji

Apple ve Samsung ile Çinli akıllı telefon üreticileri arasında makas daralıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple ve samsungApple ve Samsung uzun bir süredir akıllı telefon pazarının zirvesine ambargo koymuş durumda. Ancak Gartner tarafından açıklanan son rakamlar, iki teknoloji devinin 2017’nin ilk çeyreğinde Çinli akıllı telefon üreticilerine karşı kan kaybettiğini gösteriyor.

iPhone satışları, bir önceki yıla göre az da olsa arttı. Ancak aynı süreçte pazar yüzde 9 oranında büyüdüğü için, şirketin pazar payı küçüldü. Apple’ın pazar payı, bir yıllık süre içinde yüzde 14.8’den yüzde 13.7’ye geriledi. Pazarın zirvesindeki Samsung içinse düşüş biraz daha sert oldu. Güney Koreli şirketin pazar payı, yüzde 23.3’ten yüzde 20.7’ye indi.

1 yıllık dönemde en büyük pazar payı artışını kaydeden şirket ise Oppo oldu. Çinli üreticinin pazar payı yüzde 4.6’dan yüzde 8.1’e yükseldi. Vivo’nun pazar payı yüzde 4’ten yüzde 6.8’e, Huawei’nin pazar payı ise yüzde 8.3’ten yüzde 9’a çıktı.

Apple ve Samsung hem Çin’de hem de gelişmekte olan pazarlarda Çinli üreticilerle rekabet ediyor

Gartner’ın raporunda, iPhone satışlarının yıllık bazda izlediği yatay seyre dikkat çekildi. Hem Samsung’un hem de Apple’ın Çin pazarında yerel üreticilerle rekabet ettiğini vurgulayan Gartner, bu rekabetin gelişmekte olan diğer ülkeleri de kapsadığının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER