Teknoloji

Apple ve Qualcomm 5G modem anlaşmasını 2027’ye kadar uzattı

apple ve qualcomm

Qualcomm, 2024 mali yılının ilk çeyreğine ait finans raporunu yayınladı. Bu rapor şirketin geride kalan üç aylık dönemde 9.92 milyar dolar gelir ve 2.77 milyar dolar kâr elde ettiğini gösteriyor. Çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda Qualcomm CEO’su Cristiano Amon önemli bir bilgi daha paylaştı. Apple ve Qualcomm arasındaki 5G modem lisans anlaşması 2027’nin mart ayına kadar uzatıldı.

Amon, şu ifadeleri kullandı: “QTL işimizde yakın zamanda birkaç önemli lisans sözleşmesini uzattığımızı paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. İlk olarak Apple, küresel patent lisans sözleşmesini 2 yıl daha uzatma yönündeki tek taraflı seçeneğini kullandı ve mevcut sözleşmeyi Mart 2027’ye kadar uzattı.”

İki şirket daha önce de 5G modem anlaşmasını 2026’ya kadar uzatma konusunda uzlaşmıştı. Böylelikle 2026’ya kadar Apple markalı cihazlarda Qualcomm’un 5G modemlerinin kullanılması garanti altına alınmıştı.

Apple ve Qualcomm arasındaki ilişkinin akıbeti belirsizliğini koruyor

2019’da 5G modem geliştirmek için Intel’in mobil modem birimini satın alan Apple için işler planlanan şekilde gitmemişti. Süreç boyunca çeşitli problemlerle karşı karşıya kalan Apple’ın projeyi tamamen rafa kaldırdığı da iddia edilmişti. Ancak Qualcomm tarafından ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na sunulan bir rapor, Apple’ın gelecekte bir noktada kendi 5G modemlerini geliştirip kullanacağını iddia ediyor. Dolayısıyla iki şirket arasındaki ilişkinin akıbetinin belirsiz olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER