Teknoloji

Apple ve Google Parler uygulamasını mağazalarından kaldırdı

Apple ve Google Parler uygulamasını mağazalarından kaldırdı
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Geçtiğimiz çarşamba günü ABD Kongre Binasına Trump yanlıları tarafından düzenlenen baskının ardından başta Twitter ve Facebook olmak üzere birçok sosyal medya platformu ABD Başkanı Donald Trump’ın hesaplarını süresiz olarak kapattı. Buna ek olarak Trump ile ilgili birçok sayfa veya platformun da bu uygulamalardan nasibini aldığını gördük. Trump yanlılarının Kongre baskını öncesinde Twitter ve Facebook’un yanı sıra Parler adı verilen bir sosyal medya uygulaması üzerinden de haberleştiklerine dair bilgilerin ışığında Apple, Google ve Amazon gibi devlerden bu platformun uygulamalarını mağazalarından kaldırmaları ve hizmet desteğinin kesilmesi talepleri de gelmişti. Bu talepler karşılık bulmuşa benziyor.

Apple, cumartesi günü Parler’ın App Store’daki varlığını askıya aldı. Bunun öncesinde kendisini “tarafsız sosyal medya” olarak nitelendiren platform, ABD App Store ücretsiz uygulamalar listesinde bir numaraya çıkmıştı.

Apple temsilcisinin Fox Business’a verdiği demeçte, “Her zaman farklı bakış açılarının App Store’da temsil edilmesini destekledik, ancak platformumuzda şiddet tehditlerine ve yasadışı faaliyetlere yer yok.” ifadesi yer aldı. “Parler, insanların güvenliğine yönelik bu tehditlerin çoğalmasını önlemek için yeterli önlemleri almadı. Parler’ı bu sorunları çözene kadar App Store’dan askıya aldık.”

App Store Uygulama İnceleme Kurulu, Parler yöneticilerine, App Store İnceleme Yönergeleri ile uyumlu bir güncelleme alana kadar uygulamalarının App Store’dan kaldırılacağını ve hizmetteki zararlı içerik kaldırılıncaya ve tehlikeli durumları etkili bir şekilde denetleme ve filtreleme becerisi gösterilinceye kadar uygulamanın App Store’dan kaldırılacağını açıklayan bir mektup gönderdi.

[the_ad id=”197125″]

Günün Öne Çıkan Fırsatları

İki üniteli Mercusys Wi-Fi 7 sistemi 1.485,72 TL indirimle 4.413,28 TL
İki üniteli Mercusys Wi-Fi 7 sistemi 1.485,72 TL indirimle 4.413,28 TL
Satın Al
Türkçe Q mekanik Aula F87 Pro 477 TL indirimle 2.519 TL
Türkçe Q mekanik Aula F87 Pro 477 TL indirimle 2.519 TL
Satın Al
Core Ultra 7’li ThinkBook 14, Premium ile 50.064,85 TL’ye geliyor
Core Ultra 7’li ThinkBook 14, Premium ile 50.064,85 TL’ye geliyor
Satın Al
Kablosuz SteelSeries Aerox 3 Ghost 250 TL indirimle 2.999 TL
Kablosuz SteelSeries Aerox 3 Ghost 250 TL indirimle 2.999 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Parler Google Play Store’dan da kaldırıldı

Google da geçtiğimiz cuma günü Parler’ı Google Play Store’dan kaldırmıştı. Bir Google sözcüsü, “uzun süredir devam eden politikalarının”, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe sahip uygulamaların, şiddeti kışkırtan gönderiler de dahil olmak üzere belirli müstehcen içeriği kaldırmak için önlemler almasını gerektirdiğini kaydetti.

Google sözcüsü yaptığı açıklamada, “ABD’de devam eden şiddeti kışkırtmayı amaçlayan Parler uygulamasında paylaşımların devam ettiğinin farkındayız.” dedi. “Devam eden ve acil olan bu kamu güvenliği tehdidinin ışığında, uygulamanın Play Store’daki varlığını bu sorunları giderene kadar askıya alıyoruz.”

Veri ölçümleme şirketi App Figure, cumartesi günü Parler’ın App Store’da 1,5 milyonu aşacağını tahmin etti. Bunun büyük bir kısmının da Trump yanlısı muhafazakarların Twitter’ı protesto ederek bırakması nedeniyle geldiği düşünülüyordu.

Geçtiğimiz cuma günü ise App Figures, şirket verilerine dayanarak “önceki hafta yaklaşık 12 bin olan indirmelerin 340 binden fazla arttığını” tahmin etti. “Çarşamba ve cuma arasındaki toplam indirme sayısının 450.000’den fazla olduğu tahmin edilmektedir.”

Parler, Topluluk Kurallarına göre misyonunu, “Amerika Birleşik Devletleri Anayasası’ndaki Birinci Maddenin ruhuna uygun bir sosyal platform yaratmak” olarak nitelendiriyor. Aynı topluluk kurallarında platformun “terör örgütleri tarafından veya adına yayınlanan içeriğe, çocuklara yönelik cinsel istismar materyallerine [ve] fikri mülkiyet hırsızlığına izin vermediği de belirtiliyor.

[irp]

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl