Teknoloji

Donald Trump Facebook, Instagram ve Twitch profillerine süresiz engelleme, Twitter hesabı açıldı

ABD Başkanı Donald Trump Snapchat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg perşembe günü yayınladığı bir blog gönderisinde, Facebook’un bu hafta ABD Kongre Binasına gerçekleştirilen Trump yanlısı bir saldırının ardından Başkan Donald Trump’ı platformlarından “süresiz olarak” engelleyeceğini duyurdu. Zuckerberg’e göre yasak, yeni başkan Biden’ın göreve başlama gününden önce kaldırılmayacak.

Zuckerberg, “Son 24 saatteki şok edici olaylar, Başkan Donald Trump’ın kalan süreyi iktidarın seçilmiş halefi Joe Biden’e barışçıl ve yasal olarak geçişini baltalamak için kullanmayı planladığını açıkça gösteriyor.” dedi. “Facebook ve Instagram hesaplarına koyduğumuz engeli süresiz olarak ve en azından önümüzdeki iki hafta boyunca barışçıl iktidar geçişi tamamlanana kadar uzatıyoruz.”

Trump 12 saatlik kilitleme süresinin ardından yeniden Twitter’da

Twitter da olayların ardından Trump’ın hesabını kilitledi, ancak kısa bir süre sonra görevden ayrılacak başkana uzun vadeli herhangi bir yasak getirmedi. Bunun yerine Twitter, engelleme kararını politikalarını ihlal eden üç tweet’e yanıt olarak aldığını duyurdu. Trump bu tweetleri kaldırdıktan sonra 12 saatlik kilitleme süresi de başladı.

Perşembe günü ise Twitter, Başkan Donald Trump üzerindeki yasağını kaldırdı. ABD Başkanı’nın son tweet’i aylardır gördüklerimizden çok farklı oldu. Kaybettiğini söylemese de, yayınlanan son videosu bir taviz konuşması gibi görünüyor. “Artık Kongre sonuçları onayladığına göre, 20 Ocak’ta yeni bir yönetim göreve başlayacak” dedi Trump. “Şimdi odak noktam sorunsuz, düzenli ve kesintisiz bir güç geçişi sağlamaya dönüyor.” Trump, Beyaz Saray sosyal medya direktörü Dan Scavino’nun vekil hesabı aracılığıyla da “düzenli bir geçiş” hakkında benzer bir açıklama yaptı.

Twitch de çarşamba günü gerçekleşen Trump yanlısı ABD Kongre Binası saldırısının ardından, bu saldırıya teşvik etmesinden dolayı Başkan Donald Trump’ın hesabını süresiz olarak devre dışı bıraktı. Bir Twitch sözcüsü yaptığı açıklamada, “Dün Kongre Binası’na yapılan şok edici saldırının ışığında, Başkan Trump’ın Twitch kanalını devre dışı bıraktık.” dedi. “Mevcut olağanüstü koşullar ve Başkan’ın kışkırtıcı söylemi göz önüne alındığında, bunun topluluğumuzu korumak ve Twitch’in daha fazla şiddeti kışkırtmak için kullanılmasını önlemek için gerekli bir adım olduğuna inanıyoruz.” Şirket, görevden ayrıldıktan sonra Trump’ın hesabının durumunu yeniden değerlendireceğini söyledi. Trump’ın hesabı erişilebilir durumda olduğu için arşivlenmiş videolar ve profili hala mevcut. Ancak hesap devre dışı bırakıldığında canlı yayın gerçekleştiremez.

İLGİLİ HABERLER